Derbydags i Major League Soccer i Western Conference i USA där Los Angeles Galaxy gör en kort resa till Banc Of California Stadium för att ta sig an stadsrivalen Los Angeles FC. Efter 18 omgångar är det Los Angeles FC som har skött sig bäst - så pass att de leder tabellen med 9 poäng före LA Galaxy, som har spelat en match mindre. Det är en stor fördel till hemmalaget.

Los Angeles FC har varit dominanta under hela säsongen hittills. I snitt har det blivit 2 mål per match, vilket tyder på en urstark offensiv. Inget annat lag har nätat fler gånger än så. Formen var fin inför den senaste omgången, med segrar över New York Red Bulls och FC Dallas. Dock klev Los Angeles FC spelarna av planen mållöst, för ovanlighetens skull, när de gästade Vancouver Whitecaps senast. Det blev ett sent nederlag - bara fjärde för säsongen - där förlustmålet kom i den 89:e minuten. Tufft!

LA Galaxy har å ena sidan gjort det bra. De ligger på fjärde plats i tabellen. Starkt! Å andra sidan är det ändå under förväntan, med tanke på kvalitén i truppen. Efter ett par matcher utan någon seger och mindre bra prestationer mot Portland Timbers och Minnesota United - där de fortsatte att läcka in mål - kom en storseger över CF Montreal. Med hela 4 - 0. Det var oväntat! Visst är LA Galaxy starka i offensiven. Javier Hernandez har stått för 7 fullträffar. Försvaret lämnar dock mycket i övrigt att önska.

En reaktion är att vänta från Los Angeles FC, som kommer vilja hitta tillbaka till segerspåret. Inget passar bättre än att göra detta med en derbyseger och därmed också ta revansch mot LA Galaxy, som man förlorades senast mot i derbyt. På hemmaplan har Los Angeles FC varit brutala. Jag krånglar inte till det mer utan lägger ett spel på en rak hemmaseger till LAFC i matchen.

Speltips Los Angeles FC - LA Galaxy:
1. Odds 1.83 hos Nordicbet & Betsson .

---
Preliminär startelva - Los Angeles FC:
Maxime Crepeau, Mamadou Fall, Sebastien Ibeagha, Jesus Murillo, Ryan Hollingshead, Francisco Ginella, Kellyn Acosta, Latif Blessing, Franco Escobar, Danny Musovski & Cristian Arango.

Preliminär startelva - LA Galaxy:
Jonathan Bond, Julian Araujo, Sega Coulibaly, Derrick Williams, Raheem Edwards, Efrain Alvarez, Marky Delgado, Rayan Raveloson, Samuel Grandsir, Javier Hernandez & Dejan Joveljic.
---

This is the stats tab
This is the post tip