Ludogorets har en hel del att göra i den här returen efter en överraskande förlust i Kosovo, 0-2.

KF Ballkani, som i fjol blev första lag från Kosovo att kvalificera sig för en europeisk turnering när man i tog sig till Europa Conference League-gruppspelet, reser till Bulgarien med ett tvåmålsöverläge efter att ha utnyttjat mindre imponerande försvarsspel från Ludogorets vid två tillfällen. Veteranmålvakten Enea Kolici stod också för några riktigt svettiga räddningar för att bibehålla den hållna nollan, vilket ger Ballkani ett fint läge att säkra avancemang – och man lär bjuda på hårt motstånd i returen.

Ludogorets har fått en katastrofal start på säsongen när man följde upp 0-2-förlusten i Kosovo med ett riktigt bottennapp när ligaspelet sparkade i gång den gångna helgen. Trots att Ludogorets var det bättre laget så föll man med 3-1 borta mot Krumovgrad, där Ludogorets återigen släppte in ett gäng billiga mål och stod för stora misstag.

Det har man inte råd med i returen, om hoppet om avancemang i det här Champions League-kvalet ska leva vidare – vilket förstås är målsättningen för Ludogorets, som de senaste säsongerna frekvent deltagit i framför allt Europa Leagues gruppspel.

Ludogorets måste kliva framåt

Ludogorets brukar vara starka på hemmaplan och måste kliva framåt om det här mötet ska leva vidare. På pappret är man både starkare och mer meriterat än Ballkani, men bulgarerna behöver stå för en rejält förbättrad insats om hoppet om avancemang ska leva vidare. Båda lagen skapade målchanser senast – och Ludogorets bjöd på öppna spjäll i helgens 3-1-förlust också – och när Ludogorets tvingas jaga ikapp ett tvåmålsunderläge kan det öppna upp sig. Över 2,5 mål finns till 1,83, Ludogorets att vinna & över 2.5 mål finns till 2,19 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip