Malmö FF spelar retur mot bulgariska Ludogorets på tisdagen.
Mitt speltips: Hemmalaget att ha över 4,5 hörnor i matchen. LeoVegas , Expekt eller Unibet .

Första matchen slutade 2-0 till Malmö FF. Bulgarerna hade mest boll men skapade i stort sett ingenting medan Malmö kom till flertalet vassa chanser. Närmare 3-0 än 2-1, helt klart. Intressant läge nu i Bulgarien. Hemmalaget måste satsa framåt rejält för att ta igen underläget. Visade i första mötet att de är rätt så bollskickliga, men inte så vassa.

Här måste de försöka omvandla bollinnehav till målchanser, måste bli lite mer direkta. Normalt är de ett lag som för matcherna i inhemska ligan och i dubbelmötet mot Olympiakos hade de sex hörnor i bägge matcherna.

Rekommenderade spel på Degerforshörnor i helgens allsvenska match för Malmös del. Linan var då på 3,5 för Degerfors mot det roterade MFF Tomasson ställde på banan. Degen skrapade ihop tre hörnor på en halvtimme, men lyckades sedan inte få en enda hörna på en timmes spel - trots underläge. Lägen fanns dock. I Allsvenskan har Malmö släppt till fem eller fler hörnor i sju av 16 matcher, detta mot betydligt sämre motstånd än de ställs mot här. Rangers hade 19 hörnor över två matcher mot MFF och HJK hade sex på sin hemmaplan när de jagade. Så statistiskt har Malmö släppt till fem eller fler hörnor rätt så ofta.

Visat i tidigare kvalrundor att de inte är rädda för att falla hem och ligga tätt. Tror det är så de kommer spela här för att minska chanserna att Ludogorets ska hitta ett mål de kan få energi från. Kunde bulgarerna ha 55% boll i Malmö lär de ha ännu mer nu. Med tanke på att de ligger under med två bollar måste de spela rakare och komma till mer avslut. Och får de in ett mål är det fortfarande samma läge - de måste fortsatt anfalla. Mot bakgrund av det tycker jag det känns klart troligt att deras spel kommer utmynna i minst fem hörnor över 90 minuter.

Speltips: Ludogorets över 4,5 hörnor.

This is the stats tab
This is the post tip