Måndagens enda match i proffsfotbollen i Spanien kommer från andra divisionen där Lugo tar emot Huesca på Estadio Anxo Carro. Då Lugo ligger i mitten av tabellen och har ingenting att spela för under de kommande tre matcher och Huesca spelar om en direktplats till La Liga är motivationen mycket låg hos Lugo och mycket hög hos Huesca - som verkligen har hittat en fin form. Att det dessutom erbjuds över dubbla pengar finner jag det mycket intressant.

Efter 39 spelade matcher befinner sig Lugo precis i mitten av tabellen. De gör inte många mål framåt och släpper inte heller in många mål bakåt, för den delen. Formen är helt okej, då laget inte har förlorat på de fyra senaste matcher men där har det också blivit tre oavgjorda matcher och endast en vinst. Nu kommer ligans formstarkaste lag, Huesca, på besök, som Lugo tidigare har haft problem mot dessutom.

Här är deras fem senaste inbördes möten:

Fotboll LaLiga 2: 17/12, 2017
Huesca 3 - 0 Lugo

Fotboll LaLiga 2: 27/5, 2017
Huesca 1 - 0 Lugo

Fotboll LaLiga 2: 17/12, 2016
Lugo 1 - 1 Huesca

Fotboll LaLiga 2: 4/6, 2016
Huesca 1 - 0 Lugo

Fotboll LaLiga 2: 17/1, 2016
Lugo 1 - 1 Huesca

I det första mötet denna säsong utklassade Huesca verkligen med 3-0 mot Lugo, vilket verkligen visar klasskillnad på lagen. Huesca kommer till mötet med 1-1 hemma mot Alcorcon men dessförinnan har de fyra raka segrar mot Cordoba, Granada, Tenerife och Barcelonas b-lag. Det imponerande med Huesca är att de har gjort massvis av mål på sistone. På de fem senaste ovannämnda matcher ligger snittet på 2,60 mål per matcher - vilket är grymt imponerande.

Då Huesca är en klass bättre än Lugo och dessutom krigar om direkt avancemang till den högsta ligan finner jag ett schysst värde i att spela på oddset 2.05 på en rak Huesca seger. Spelet läggs hos Unibet .
---
Preliminär startelva Lugo: Roberto Fernandez, Josete, Jose Carlos Ramirez, Carlos Pita, Luis Ruiz, Fernando Seoane, Alvaro Lemos, Sergio Gil, Ramon Azeez, Jaime & Daniel Escriche.

Preliminär startelva Huesca: Alex Remiro, Alexander Gonzalez, Jorge Pulido, Jair Amador, Rajko Brezancic, Juan Nunez Aguilera, Gonzalo Melero, David Ferreiro, Ezequiel Avila, Moi Gomez & Juan Hernandez.
---

This is the stats tab
This is the post tip