Speltips: Båda lagen gör mål till 3.00 hos bet365

Viktigt möte i Ettan Södra under fredagskvällen där båda lagen i princip måste gå för seger nu när det närmar sig slutfasen av serien. Ängelholm ligger på sista plats i tabellen och har tre poäng upp till säker match men har rätt svag målskillnad så man måste nog börja vinna flera matcher för att kunna ha en chans att få stanna kvar. Lunds BK å sin sida har gjort en succésäsong hittills och känslan är att det bara blir roligare och roligare. Laget har hittat ett riktigt bra och underhållande spel som dessutom är vägvinnande. Har ändå ett rätt så tacksamt schema så chanserna finns absolut för avancemang men då krävs seger här.

Lunds BK
Senaste match: Ljungskile - Lund 0-3
xG: 0.67 - 1.73
Skott/Skott på mål: 8/1 - 10/4
Possession(%): 54 - 46
Hörnor: 5-2
Trots avstängningar på både spelare och tränare så lyckades Lund återigen ta en stabil seger. Själva insatsen var inte så övertygande däremot men de spelar smart och fortsätter att vara stabila. André Kamp var återigen riktigt bra på mittfältet och Joel Sundström (ny från Varberg) fick chansen från start. Allt är dock inte frid och fröjd…en av de bästa spelarna senaste matcherna, Othmane Salama, blev skadad efter bara 19 minuter.


Ängelholm
Senaste match: Ängelholm - Ahlafors 1-1
xG: 1.04 - 2.1
Skott/Skott på mål: 12/4 - 13/3
Possession(%): 49 - 51
Hörnor: 1-12
Bottenmötet av Ettan Södra där Ängelholm nog hade behövt en trea, det blev också en kanonstart genom Al Hamlawis 1-0 redan i den 12:e minuten. Självförtroendet och förhoppningarna varade dock inte speciellt länge och Ahlafors kunde kvittera omgående och var också närmast segern. Johan Oremo fick 90 minuter i sin comeback och är det någon som kan få lite liv i Ängelholm är det honom.

Avstängd: Karl Gunnarsson (Ängelholm)

Ett Ängelholm med lite ny energi lyckas hitta nätet i den svåra bortamatchen

Givetvis är det en match som Lunds BK bara ska städa av och vinna rätt så komfortabelt. De har hittat ännu mer stabilitet och hållit tre raka nollor. Dessförinnan har det varit en hel del mål och målchanser åt vardera håll i flertalet matcher. Nu möter man ett Ängelholm som har ingenting att förlora och får lite ny energi med Oremo som ändå gjorde 10 mål förra året i Ettan Södra. Tillsammans med Al Hamlawi finns iallafall en bra historik av mål. Målskyttet har annars varit ett stort problem under året för Ängelholm men i en sådan här jämn serie och med ett Lund som ändå vågar spela en fotboll med lite mer risk så tror jag att Ängelholm kan få ett par fina målchanser. Det kan även bli lite underskattning från hemmalaget som säkerligen vill ösa på framåt. Tycker oddset på båda lagen gör mål är högt här och väljer att prova det till 3.00 hos bet365 .
This is the stats tab
This is the post tip