Helgens mest självklara spel? Nej så långt ska vi inte dra det. Ett LBK som verkligen har tätkänning och hemma på Klostergården så brukar det sluta med vinst. Fem match, fyra vinster och 14-5 i målskillnad talar sitt tydliga språk och när ex Superettan klubben Norrby kommer på besök så förväntar jag mig inget annat. En mängd olika målskyttar har noterats i protokollet och det kanske är just det som kan stöka till det? Vem kliver fram när det verkligen ska avgöras?

Lunds BK på hemmaplan i år är svårslaget oavsett motstånd.

Norrby däremot har varit väldigt ojämna och prestationerna har pendlat rejält. Formen just nu innebär en poäng på de senaste tre matcherna. Inte mycket talar heller för ett trendbrott borta mot LBK. Det finns dock väldigt mycket rutin i truppen hos Norrby och det är väl dessa erfarenheter som kan komma till lags i motgång. Det börjar dock bli viktigt att få tillbaka spelare från skador så avståndet uppåt inte blir allt för stort.

Jag tror på en match där båda lagen kommer vilja ta kommando över handlingarna men där hemmalaget både visar på bättre form och spets. Jag sneglade även på underspelet men LBK i -1 kändes mer lockande till ett betydligt högre odds.

Frånvarande Lunds BK:
Frånvarande Norrby IF: Pontus Eriksson, Jakob Andersson, Gudni Omarsson, Anton Wede, Alexander Salo, Max Olsson, Olle Backlund.
This is the stats tab
This is the post tip