Arsenal gästar Luton på tisdagen.
Mitt speltips: Hemmalaget att ha över 2,5 hörnor. Tre eller fler alltså.

Artetas Arsenal gör det bra för dagen. Tre raka segrar efter senaste landslagsuppehållet och bra insatser. Blev onödigt spännande mot Wolves i lördags, prestationen var klart bra igen. Nyckelspelare ser ut att ha bättre form nu än tidigare under säsongen. Tänker framför allt på en sån som Ödegaard. Men nu kommer matcherna väldigt tätt och känslan är att det inte kommer en maxprestation här i en oglamourös bortamatch som blir tredje 90-minutaren på sex dagar. En mitt i veckan-match och i helgen väntar tuff batalj mot Aston Villa. Tycker oddsen på Arsenalseger är lite väl låga. För Luton är alla hemmamatcher av den här typen lite av årets fajt och de har allt att vinna. Bonusmatch med allt att vinna. Vänder mig mot hörnmarknaden istället.

Luton med sin lilla budget är en nykomling som kommer ha det svårt att hänga kvar. Men för de inte så meriterade hemmaspelarna ör det hög energi i varje match. De har haft tre eller fler hörnor i 12 av 14 PL-matcher den här säsongen. Bland annat borta mot lag som Brighton, Aston Villa, Man United och Chelsea. Hemma mot Liverpool. De två matcher de inte hade minst tre hörnor hade de två och var därmed nära att "slå" en 2,5-lina. Andra bolag har betydligt lägre odds på det här spelet.

Orkar Arsenal dominera i 90?

Den här säsongens upplaga av Arsenal är inte samma frejdiga lag som ifjol. Handlar mer om kontroll och de kväver matcherna med sitt passningsspel. Går inte hela tiden för mål själva. Ett tecken på det är att de släppt till väldigt få defensiva hörnor och målchanser den här säsongen. Men det är lite av en sak att kunna göra det hemma på Emirates och andra arenor dock, här kommer det vara tajt och svårspelat. Lite mer slumpartat. Kommer säkert pressas en hel del från Luton och jag blir inte förvånad om de lyckas skapa lite oreda med sin press stundtals. Tror inte heller Arsenal har en maxprestation i sig som sagt, de åker till den här bortamatchen och vill bara ta med sig en seger - det får nog se ut lite hursomhelst.

Tycker 2,5 som hörnlina är lågt på ett hemmalag i Premier League. Toppen mot botten, absolut. Men Luton kan försöka så gott de kan här, finns liksom inget att spara på. Sett till 1x2-oddsen lär det finnas god chans att de ligger under i matchen vid något tillfälle och då måste de börja försöka riskera lite mer i offensiven.

Speltips: Luton att ha över 2,5 hörnor.
This is the stats tab
This is the post tip