Speltips: Luton +1 hcp @ 1,70 - Betinia -

Om Luton vinner den här matchen så tar man sig förbi Everton, upp på fast mark. Det skiljer bara en pinne, men Lutons målskillnad klart sämre, då man inledde säsongen med 1-4 och 0-3. Efter dessa torskar har man faktiskt stått upp bra resultatmässigt i resterande matcher. På hemmaplan 2-2-6 och då ska vi komma ihåg att det endast blivit uddamålsförluster mot stora elefanter som Arsenal, Chelsea, Tottenham och Manchester City. Vunnit mot Newcastle och kryssat mot Liverpool så hemma på Kenilworth Road kan man störa alla lag i Premier League. Kommer boostade till denna kamp efter dubbla vinster i FA-cupen. 2-1 i omspelet mot Bolton följdes upp med samma siffror mot Everton där inhopparen Cauley Woodrow avgjorde långt in på stopptid. Räcker nog inte för att få startplats då Carlton Morris, Chiedozie Ogbene & Elijah Adebayo är före i anfallskön.

Har skada på kapten Tom Lockyer men Reece Burke är lämpligt nog tillbaka efter sin skada och tillsammans med Tenden Mengi och Amari'i Bell så är backlinjen ändå skaplig. Gabriel Osho stod över mot Everton men kan vara åter här. Mads Juel Andersen ska testas sent, men Issa Kabore är borta pga landslagsuppdrag och mittfältaren Marvelous Nakamba medverkar ej då skada sätter stopp.

Tim Krul fick chansen mellan stolparna i cupen men här återtar Thomas Kaminski vantarna och förpassar nederländaren till bänken.

Brighton saknar fortfarande flera spelare framåt

Brighton har två poäng på sina fyra senaste bortamatcher i ligan. I FA-cupen har det gått bättre då man först slog Stoke med 4-2 och i lördags blev det 5-2 mot Sheffield United. Fick två straffar mot The Blades och sista målet kom i 90+7 så siffrorna ljuger lite. Får vara glada att brassen Joao Pedro fått fart på målskyttet då man saknar flera andra offensiva pjäser. Ansu Fati, Julio Enciso och Solly March är skadade medan Simon Adingra och Kaoru Mitoma är med sina landslag på mästerskap i Afrika och Asien.
I försvaret är det Joel Veltman som dras med skada och troligen ej kan medverka. Det känns som 50/50 vem som vaktar målet. Bart Verbruggen stod i cupen men Jason Steele har haft vantarna i de tre senaste ligamatcherna och får väl i nuläget anses som förstekeeper hos fiskmåsarna.

Bolagen har Brighton som storfavorit här men det är något vi inte riktigt köper. Luton försvarar sin hemmaborg på ett bra sätt men har så här långt inte haft turen på sin sida och ofta fått se motståndarna resa iväg med alla poängen. Känns nu som läget är rätt bra att sno åt sig minst en poäng med tanke på att Brighton saknar flera (offensiva) tongivande lirare. Håller man koll på Joao Pedro så är mycket vunnet. Luton tar revansch för 1-4 torsken i premiären då man var helt färska i detta sammanhang. Då spelade dessutom Brighton hemma och två av målen kom från nu ej medverkande spelare.

Det vi spelar denna gång är Luton +1 hcp.

Spelet sitter om Luton vinner eller kryssar. Förlorar Luton med en boll så får vi insatsen åter. Förlorar Luton med två bollar eller fler så är spelet förlorat.
This is the stats tab
This is the post tip