I EM-kvalets grupp B har vi en spännande avslutning då Portugal spelar sin sista match i Luxemburg. Portugal är piskade att vinna för att garanterat gå vidare till slutspelet, vilket jag är helt övertygad om att de kommer att göra. Marknaden erbjuder cirka 1.10 i odds på en rak Portugal bortaseger. Med tanke på vad som står på spel blir det svårt att stoppa portugiserna. Dock ska inte Luxemburg underskattas helt och hållet. Detta lutar mot en bekväm Portugal seger, men något målkalas blir det i alla fall inte.

Tabellen i gruppen ser ut som följande:

1. Ukraine 7 6 1 0 15:2 19 poäng
2. Portugal 7 4 2 1 20:6 14 poäng
3. Serbia 7 4 1 2 15:15 13 poäng

Ukraina är redan klara, så det står mellan Portugal och Serbien, som möter just Ukraina i den andra matchen.

Portugal kommer till matchen från en stark insats hemma mot tabelljumbon Litauen, där det blev hela 6 - 0 till Portugal och där Cristiano Ronaldo reste sig och gjorde ett hattrick. I den matchen, som Portugal ägde, var de solida i försvaret och gjorde inga som helst misstag eller att de bjöd på något onödigt. Så Portugal kommer med största sannolikhet att klara av att spika igen bakåt. Luxemburg har ett snitt på ett mål per match, men dessa mål har kommit mot sämre motståndare.

Mot Portugal blev det 0 - 3 senast för Luxemburgs del i Lissabon. Luxemburg spelar ett okej försvarsspel, där de försvarar sig med hela laget, så de är inte alltid så lätta att göra mål på. Självklart ska ett Portugal ändå klara av att göra mål på dem. I snitt har Luxemburg släppt in två mål per match i kvalet och jag tvivlar starkt på att Portugal, som är under press, kommer att ösa in mål i detta möte. Så det blir ett spel på att Portugal vinner men att matchen slutar under 3,5 mål totalt, till nästan dubbla pengar.

Själva oddset finnes hos bet365 .

---
Preliminär startelva Luxemburg:
Moris, Jans, Chanot, Gerson, Carlson, Philipps, Deville, Barreiro, Thill, Rodrigues & Turpel.

Preliminär startelva Portugal:
Patricio, Pereira, Fonte, Dias, Rui, Moutinho, Fernandes, Silva, Guerreiro, Ronaldo & Paciencia.
---

This is the stats tab
This is the post tip