Över 2,5 mål i Luxemburg-Senegal spelas i torsdagens vänskapsmatch.

Magert utbud denna torsdag, så för min del blir det till att följa lite vänskapsmatcher inför VM.

Senegal spelar tre träningsmatcher innan VM-premiären mot Polen den 19 juni:
Luxemburg ikväll.
Kroatien nästa fredag.
Sydkorea den 11 juni.

Den här matchen är knappast den som prioriteras främst. Exempelvis kommer Sadio Mané ansluta till truppen i samband med den här matchen och det troliga är att han inte spelar. Han spelade som bekant CL-final i lördags, så vettigt med vila för honom här. Finns dock offensiv kvalitet utöver Liverpoolstjärnan:
Keita Baldé, Stoke-Diouf, Sakho m.fl. Lite rotation här kan vara positivt - då det är en chans för lite mindre etablerade spelare att bevisa att de ska spela i VM.

Luxemburg såg vi en del i VM-kvalet och med att de tillhörde Sveriges grupp. Ett par bra resultat (0-0 borta mot Frankrike sticker ut) men också en defensiv sårbarhet i många matcher (släppte in 8 mot Sverige, 5 mot Nederländerna etc.). Det är inte ofta laget håller nollan. Samtidigt är de rätt vassa offensivt för att tillhöra "blåbärsligan" i europeisk landslagsfotboll. De skapade en del hemma mot Sverige och gjorde mål hemma mot såväl Nederländerna som Frankrike. Har faktiskt en del spelare i rätt hyggliga lag.

Känns som att bägge lagen kan göra mål här. Med tanke på att det här är en vänskapsmatch tror jag det kan bli lite mer öppet än om det varit en tävlingsmatch. Likt flera lågt rankade nationer spelar Luxemburg normalt sett ganska defensivt. När det vankas träningsmatcher brukar de försöka lite mer och det är inte lika prioriterat att jobba för att hålla 0-0.

Min tanke var till en början att spela Luxemburg över 0,5 mål, men när det går att spela ö2,5 i matchen till liknande odds väljer jag det senare. Flyter det på för Senegal kan de slå en ö2,5-lina på egen hand här, men jag tror som sagt att de kan få hjälp av ett Luxemburg-mål.

1-2/3?

This is the stats tab
This is the post tip