Dags för FCK att återupprätta anseendet efter en tung tid innan coronabrejket.

Senaste möten
FCK - Lyngby 2-0

SUPERLIGAN
2. FC Copenhagen 24 16 2 6 41:27 50
8. Lyngby 24 9 4 11 28:39 31

Lyngby hemma
12 8 1 3 18:16 25

Formen
V, F, V, F, F

Senaste match
AaB - Lyngby 3-0

FCK borta
12 6 1 5 15:16 19

Formen
V, V, F, F, F

Senaste match
FCK - Horsens 0-1
Istanbul BB - FCK 1-0

Nykomlingen Lyngby har inte gjort bort sig på något sätt i årets upplaga av Superligan. Hemmalaget kommer med all sannolikhet att klara nytt kontrakt och det med god marginal nedåt. Det är ett väldigt starkt hemmalag sett till sin egen poängutdelning där 25 av lagets 31 poäng har spelats in. När man mötte FCK på bortaplan blev det dock klar torsk med 0-2.
Tittar vi på tabellen så återstår endast två omgångar, FCK hemma och Hobro borta, innan serien delas upp i topp 6 och botten 8. Men att komma med bland de sex bästa är kört för Lyngby så värst mycket har man faktiskt inte att spela för denna afton när serien startar om för deras del. Man har hunnit spela två träningsmatcher mot Bröndby, en seger och en torsk.

FCK går mot en säsong utan att vinna ligan. Det skiljer tolv pinnar upp till Midtjylland och det ska mycket till om man hinner äta upp det avståndet. Samtidigt är det gott om pinnar (nio för att vara exakt) ned till trean Nordsjälland också. Så FCK bör minst kunna sluta tvåa när säsongen summeras. Jag tror att vi får se ett taggat FCK här. Mycket på grund av den dåliga avslutningen innan corona kom. Då radades en del kassa resultat upp på kort tid, och många hävdar att luften hade gått ut ett tröttkört FCK. Så det här uppehållet har nog gjort laget gott.

När vissa lag skickat hem sina spelare så har FCK kört på hela tiden i princip. Det borde innebära en fysisk fördel kan man tycka. Om inte annat så har man ju ett bättre lag på pappret. Inför tomma läktare och med tanke på att Lyngby heller inte har kniven mot strupen så tror jag att högre klass vinner.

Preliminära elvor (Tipsbladet)

Lyngby Boldklub (4-3-3): Mikkelsen - Fosgaard, Geertsen, Gregor, Da Silva - Rømer, Enghardt, Hebo - Corlu, Gytkjær, Nielsen

FC København (4-4-2): Johnsson - Varela, Nelsson, Bjelland, Bengtsson - Biel, Zeca, Stage, Falk - Santos, Daramy

Saknar: Dame N'Doye, Nicolai Boilesen

SPELTIPS
Jag spelar FC Köpenhamn till 1.70 hos LeoVegas (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip