Lyon får förtroendet hemma mot Besiktas på Parc Olympique Lyonnais i första rundan av kvartsfinalerna i Europa League.

Lyon -0,75 spelas till 1,71 hos Pinnacle Sports. Det innebär halv vinst på spelet om fransoserna vinner med uddamålet.
Finns snarlika odds på bet365 och Unibet .

Lyon är den stora favoriten i det här dubbelmötet och tillsammans med Manchester United så får man anses som en av favoriterna att ta hem hela turneringen. Lyon har gjort det bra i Europa. Efter ett fullt godkänt gruppspel i Champions League städade man av AZ med hela 11-2 i sextondelsfinalen i Europa League och i åttondelen besegrade man Roma på ett imponerande sett.
Formen hos fransmännen kunde ha varit bättre och man är "bara" 4a i Ligue 1. Men med tanke på ligaplaceringen så blir Europa League en allt viktigare del för Lyon.

Hemma på Parc Olympique är Lyon väldigt trygga -

Lyon - Lorient 1-4
Lyon - Toulouse 4-0
Lyon - Roma 4-2
Lyon - Metz 5-0
Lyon - AZ 7-1
Lyon - Dijon 4-2
Lyon - Nancy 4-0

Hemmamatchen mot Lorient i helgen var naturligtvis inget styrkebesked. Men det känns som Lyon har ett stort fokus på Europaspelet. Nyckelspelarna Valbuena och Lacazette inledde exempelvis på bänken i helgens ligamatch.

Besiktas då? Turkarna ska absolut inte underskattas. Formen är god hos gästerna och laget leder den turkiska ligan med 2 pinnar. I Europa League har man dock inte ställts på samma prov som Lyon. Avancemanget mot Olympiakos och APOEL går det inte att dra allt för stora växlar utav.

Hemmalaget synas här. Lyon är i mitt tycke någon klass bättre än Besiktas och det känns även som de franska lagen är något underskattade. Ligue 1 är både bättre och jämnare än på länge.

Gonalons är avstängd i Lyon och Vincent Aboubakar i bortalaget.

Tippar 3-1, vad tror ni?

@3quartistan på twitter

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip