Mitt spel: BLGM & Ö2,5 mål i matchen till 1.72 hos bet365.

Lyon med nya amerikanska ägare tar emot Monaco hemma på Parc Olympique Lyonnais. Hemmalaget befinner sig just nu på en mindre smickrande sjundeplats i tabellen och behöver äta in fyra poäng på de tre sista matcherna för att få äran att spela Europaspel nästa säsong.
Monaco ligger desto bättre till. En stabil fjärdeplats med fem poäng ner till Lille på femteplatsen och det behövs troligtvis minst en seger och ett kryss på de tre sista för att kunna vara helt säkra på att behålla sin placering.

Lyons säsong får någonstans kallas ett misslyckande. En sjundeplats är inget en klubb av Lyons kaliber (sett till franska mått mätt) ska vara nöjda med, och det har den senaste tiden varit ordentlig svängdörr i båda riktningarna. Ett praktexempel på detta var i lagets senaste hemmamatch som slutade hela 5-4. Samtidigt som man gör en hel del mål släpper man också in alldeles för mycket.

Det är dock något som även Monaco har gjort under säsongen. Att ligga på en fjärdeplats när man har släppt in 51 mål får nästan ses som starkt.

Inget att spara på

I slutet av många säsonger är läget väldigt liknande för många lag. Lyon befinner sig i ett läge där man inte har något att spara på. Kommer man tia eller sjua är lite sak samma, men vill man ha chansen att knipa en Europaplats behöver man gå för det i de resterande matcherna. Det brukar innebära ganska vidöppna matcher, och sett till att både Lyon och Monaco redan är två relativt målglada lag ser jag inte varför det skulle gå annorlunda här.

Mitt spel blir därför lite av en Snäcke-klassiker. BLGM & Ö2,5 mål i matchen till 1.72 hos bet365!
This is the stats tab
This is the post tip