På Parc Olympique Lyonnais ska Champions League semifinalisterna Lyon försöka studsa tillbaka i ligaspelet när bottenlaget Nimes kommer på besök. På tal om Champions League så är inte Lyon kvalificerade till turneringen denna säsong. För att vara med måste Lyon komma bland de topp tre bästa lagen, vilket de borde så klart klara av, men då är det skärpning som gäller. Då ska Lyon bara vinna mot gästerna Nimes, som kom trea från slutet förra säsongen och som ska inte ha något att sätta emot.

Lyon kommer till denna match från en 1–2-förlust borta mot att Montpellier. Det började illa med ett tidigt insläppt mål och det blev värre när mittfältaren Houssem Aouar drog på sig ett rött kort innan halvtidspausen. Med en man mindre på planen blev det jobbigt för Lyon, som släppte in ytterligare ett mål innan de fick med sig en straff, då Montpellier drog på sig ett rött kort. Bortaspelet är fortfarande skakigt hos Lyon, men på hemmaplan är de starka och har redan en 4–1-seger mot Dijon i ryggen.

Nimes har en vana att vara involverade i målrika matcher. Dock är det långt ifrån alltid till deras fördel. Förra säsongen kom de på en 18:e plats, där bara tabelljumbon Toulouse hade förlorat fler matcher till antal. Nimes är skickliga i sin offensiv, vilket framgår av sju mål på deras tre inledande matcher. Däremot är bortaspelet under all kritik, där de förra året tog bara en vinst på 14 bortamatcher. Nimes har två raka förluster i ryggen, borta mot Nantes med 1– 2 och hemma mot Rennes senast med 2–4.

Borta mot Lyon är det aldrig lätt att göra några mål för alla lag. I vanlig ordning räknar jag med att Nimes släpper in en del bakåt.

Nimes har sex nya avbräck, fyra som startade senast och två som hoppade in efter pausen. Det handlar om defensive innermitten Lucas Deaux (3/0), yttern Romain Philippoteaux (3/1), mittbacken Pablo Martinez (3/0), ytterbacken Birger Meling (3/1) och då inhopparna Moussa Koné (3/1) och Sofiane Alakouch (1/0).

Lyon satsar denna säsong på att återigen bli ett Champions League lag och då ska det till en seger mot de sämre lagen som Nimes. Jag spelar på att Lyon vinner matchen med fler än ett måls marginal, men slänger in en försäkring om Lyon bara vinner med ett mål. Spelet blir alltså Lyon asiatisk handikapp -1, vilket innebär en förlust vid oavgjort eller Nimes seger, pengarna tillbaka vid ettmåls seger för Lyon (1–0, 2–1, etc.) och vinst vid en Lyon seger med två eller fler måls skillnad (2–0, 3–1, etc.).

Speltips Lyon - Nimes:
1 asian hcp -1. Odds 1.78 hos Nordicbet , Betsson & Betsafe .

---
Bekräftad startelva - Lyon:
Anthony Lopes, Leo Dubois, Marcelo, Jason Denayer, Melvin Bard, Rayan Cherki, Bruno Guimaraes, Maxence Caqueret, Maxwel Cornet, Moussa Dembele & Memphis Depay.

Bekräftad startelva - Nimes:
Baptiste Reynet, Florian Miguel, Anthony Briancon, Gaetan Paquiez, Loick Landre, Lamine Fomba, Sidy Sarr, Haris Duljevic, Renaud Ripart, Zinedine Ferhat & Andres Cubas.
---

This is the stats tab
This is the post tip