Med en fin form reser FC Porto till Parc Olympique Lyonnais för att vända på ett underläge mot Lyon, i åttondelsfinalen i Europa League. Det första mötet på Estadio do Dragao i Portugal slutade med en Lyon seger. Något överraskande ändå. Porto behöver därmed jaga en seger. På bortaplan är de obesegrade i de tio senaste tävlingsmatcher - varav nio av dem har vunnits. Lyon ses som favoriter till att vinna returen. Dock är laget inkonsekvent, så Porto har en stor chans till revansch och att ta sig vidare.

Tränaren Peter Bosz har alla möjliga bekymmer med Lyon. Främst att hitta balansen. Enda stunden spelar laget bra. Därefter gör de usla insatser. Detta har lett till att laget ligger på en tionde plats i Ligue 1 tabellen. Två av de tre senaste ligamatcher har förlorats. Efter segern i Portugal, där Lucas Paqueta gjorde matchens enda mål efter en halvtimmes spel, blev det en 2 - 4 förlust hemma mot Rennes. Lyons mål kom på straff och ett självmål. Dock är det svagt att släppa in fyra mål - på hemmaplan dessutom.

Medan Lyon har haft det jobbigt i Frankrike är Porto på god väg mot en inhemsk dubbel. De har en 2 - 1 ledning över Sporting Lissabon i semifinalen av cupen, Taca de Portugal. Samt att de leder Liga Portugal med sex poäng före samma motståndare. Porto studsade tillbaka direkt efter förlusten mot Lyon och vann stort över Tondela, där Mehdi Taremi, Galeno, Fabio Vieira och Francisco Conceicao hamnade i målprotokollet. Samt att nollan hölls. Läxan är lärd från första mötet. Porto kommer ut starkare.

Lyon får klara sig utan Jerome Boateng, Sinaly Diomande, Rayan Cherki och Lenny Pintor, som är i sjukstugan. I Porto är mittbacken Pepe tveksam till att delta, samt att högerbacken Wilson Manafa är skadad. Dock är vänsterbacken Wendell tillbaka efter avstängning. Framåt finns anfallarna Evanilson och Mehdi Taremi i högform, med 25 mål tillsammans i ligaspelet. Det finns fortfarande mycket att spela för i returen, där Porto måste ta minst en seger för att ta mötet vidare till förlängning. Genomförbart.

I och med att Lyon har haft det jobbigt på hemmaplan, samt att resultatet har blandats, kommer de att få problem. En förlust efter fulltid är inte heller hela världen, då mötet i så fall går vidare till förlängning och eventuella straffar. Jag tar en tydlig ställning och lägger ett spel på att Porto vinner det avgörande mötet mot Lyon i Europa League slutspelet - efter 90 minuters spel.

Speltips Lyon - Porto:
2. Odds 3.10 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva - Lyon:
Anthony Lopes, Emerson, Thiago Mendes, Castello Lukeba, Leo Dubois, Karl Toko Ekambi, Tanguy Ndombele, Maxence Caqueret, Romain Faivre, Lucas Paqueta & Moussa Dembele.

Preliminär startelva - Porto:
Diogo Costa, Joao Mario, Chancel Mbemba, Fabio Cardoso, Wendell, Otavio, Vitor Ferreira, Mateus Uribe, Pepe, Evanilson & Mehdi Taremi.
---

This is the stats tab
This is the post tip