Över 2,5 mål i Lyon-Villarreal spelas i torsdages EL.

Intressant match på förhand och personligen har jag svårt att sia om vilket lag som går vidare. Jag tror emellertid vi får se en del mål här. I gårdagens överspels-rek på Porto-Liverpool var jag inne på att den tidigare försiktigheten vi ofte kunde få se i en del "förstamatcher" i ett dubbelmöte är mindre än tidigare. I CL har nu 10 av de senaste 12 "förstamötena" i åttondelsfinaler gått över 2,5 mål. I fjolårets EL-slutspel gick 9/16 "förstamatcher" i 32-delarna över 2,5. Så trenden är mer öppna matcher och färre tillfällen då allt fokus läggs på att hålla nollan.

Vid sidan av det tycker jag även de här två lagen borde kunna ge en del mål sett till hur de ser ut:
Lyon har släppt in flest mål av topp 6-lagen i franska ligan. I fyra av sex gruppspelsmatcher släppte de in mål - trots att motståndet höll sämre kvalitét än Villarreal. Defendsiven har inte fungerat den senaste tiden, vilket även Génésio varit inne på inför den här matchen. Även om han lägger fokus på att den ska förbättras undrar jag om så är möjligt - Lyon håller sällan nollan mot kvalificerat motstånd, vilket för övrigt kan sägas om franska lag i Europaspel rent allmänt.

Samtidigt finns offensiv kvalitét i laget: Fekir, Depay, Cornet m.fl. Laget är i situationen att de behöver få med sig ett resultat till returen.

Villarreal är hyfsat starka defensivt, men det är ändå sju lag som släppt in färre mål i spanska ligan. Har i år haft en tendens att spela rätt tajt på bortaplan i Europa League, men tycker laget har vass kvalitét framåt för att kunna kontra vasst mot ett Lyon som lär föra matchen.

Summa sumarum: Kan se bägge lagen näta här och tror inte det lkommer stanna på 1-1. Tycker det finns goda chanser för en rätt öppen historia med trevligt spel från båda lagen.

2-1/2?





This is the stats tab
This is the post tip