Champions League Grupp G första omgången. Lyon tar emot Zenit hemma på Parc Olympique Lyonnais.

Vi som följde Lyons framfart i Champions League förra säsongen minns att laget verkligen kryssade sig fram. Fem av sex matcher i gruppen slutade oavgjort för Lyons del. Även i första matchen i åttondels-finalen mot Barcelona blev det kryss.
Hade då i sin grupp Hoffenheim, Shakthar och Manchester City. Av dessa lag är det väl Shakthar som är mest likt dagens motståndare.

Inledde ligaspelet strålande med 3-0 borta mot Monaco och 6-0 hemma mot Angers. Sen tog det tvärstopp borta mot Montpellier och de två senaste matcherna har man kryssat i. Bordeaux hemma 1-1 och Amiens borta 2-2. Tränare Sylvinho är nog lite oroad över disciplinen i laget då man åkt på rött kort i två av de tre senaste matcherna. Vilade Memphis Depay senast och hade även Youssouf Kone avstängd, så duon kommer med friska ben till denna match. Har sen test på Jason Denayer.

Nästa ligamatch är PSG hemma, en match som ingen vill missa. Visst en match i taget men hade säkert varit lättare att tänka så om man tex mött Dijon i nästa ligamatch.

Zenit härjade i Europa League förra säsongen. Vann sin grupp före Slavia Prag, Bordeaux och FC Köpenhamn. Gick rent hemma och kryssade borta mot såväl FCK som Bordeaux. Föll i sista betydelselösa (för Zenits del) matchen borta mot Slavia, som var tvungna att vinna för att avancera. Slog i sextondels-finalen ut Fenerbache (föll borta med 0-1, Robert Mak brände straff) och vann hemma med 3-1. Klantade sedan bort det i åttondelen mot Villarreal.

Har inlett säsongens ligaspel bra med 6-2-1. Noterbart är att man vunnit fyra av fem bortamatcher. Både Dinamo Moskva och Spartak Moskva finns bland lagen man besegrat utanför St Petersburg. Har som vanligt stabilt försvar och småsnålt anfall så sällan det rinner iväg målmässigt. Otur att sommarförvärvet Malcolm (ex-Barcelona) inte blivit kvitt sin skada och ännu ej kunnat debuterat för Zenit. Kanske blir bättre fart på målskyttet när han tillfrisknar. Annars inga avbräck i truppen. Precis som Lyon hade man en gubbe avstängd i senaste ligaomgången och till denna match är Magomed Ozdoev åter.

Nästa ligamatch är hemma mot Kazan som är i rutten form, så inga Zenit-skallar som har fokus på kommande ligamatch direkt. Skillnad om man tex hade haft CSKA eller Spartak i nästa ligaomgång.

Tycker att Lyon blivit lite väl stora favoriter här. Visst är Lyon ett topplag i Europa men med tanke på hur man kryssade sig fram förra säsongen mot lag som Hoffenheim och Shakthar så känns oddsen lite halvskeva. Dagsformen känns också lite tveksam hos fransmännen. Zenit är rankade 22a i Europa endast fyra platser bakom Lyon. Ryska ligan är lite underskattad både hos bolagen och folket. Dessutom kommer Zenit med fin form efter stabil vinst hemma mot Arsenal Tula.

Gäller för båda lagen att få en bra start här då övriga lag i gruppen är Benfica och Leipzig. Så grupp G kan bli ett riktigt getingbo som mycket väl avgörs i sista omgången.

Speltips denna omgång: Lyon - Zenit 2 (asian hcp +0,5) samma som X2 men något högre odds. bet365 är bolaget.

This is the stats tab
This is the post tip