I den andra kvalomgången av Champions League ställs Maccabi Haifa mot Olympiakos. Först på Sammy Ofer Stadium i Israel. Returen spelas på Karaiskakis-stadion, den 27/7. Medan Maccabi Haifa inte har lyckats ta sig till gruppspelet på över ett decennium spelade Olympiakos i huvudturneringen så sent som för två år sedan. Gästerna är klara favoriter till att ta sig vidare, till den tredje omgången där Apollon Limassol står för motståndet. Marknaden erbjuder jämna vinnarodds på det första mötet.

Förra sommaren, när Maccabi Haifa kvalade till Champions League, blev de utslagna av FC Kairat från Kazakstan. Hemma i Israel försvarade Premier League titel - med en marginal på 8 poäng. Dock blev det därefter två raka förluster, båda på straffar mot Hapoel Be'er Sheva - först i finalen i israeliska cupen och därefter i israeliska supercupen. Förberedelserna för denna säsong har inte varit lyckosamma. Med två raka 0 - 1 förluster, mot Mechelen och Vitesse, är formen inget att skryta över direkt.

Ett stort avbräck är mittfältaren Mahmoud Jaber, som skadade sig mot Hapoel Be'er Sheva i helgen. Han kommer missa båda möten mot Olympiakos. De grekiska giganterna var helt överlägsna förra säsongen och vann Super League-titeln med 19 poäng före PAOK. Under sommaren har Olympiakos spelat många träningsmatcher, för att vara uppvärmda för kvalet. Tränaren Pedro Martins har varit något kritisk till bristen av fokus i defensiven. Dock finns det gott om kvalité i den sista tredjedelen.

Då Olympiakos har förberett sig ordentligt och har en fin form borde inte detta möte vara vidöppet. I mitt tycke är Olympiakos det klart bättre laget. Därmed lägger jag ett spel på en Olympiakos seger på asiatisk handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid kryss i matchen. Det blir en förlust vid en Maccabi Haifa seger och vinst vid en rak bortaseger till Olympiakos.

Speltips Maccabi Haifa - Olympiakos:
2 asian 0 (samma som Olympiakos draw no bet) - odds 1.82 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva - Maccabi Haifa:
Josh Cohen, Daniel Sundgren, Sean Goldberg, Bogdan Planic, Sun Menahem, Neta Lavi, Ali Mohamed, Tjaronn Chery, Dean David, Nikita Rukavytsya & Omer Atzili.

Preliminär startelva - Olympiakos:
Tomas Vaclik, Sime Vrsaljko, Ousseynou Ba, Kostas Manolas, Oleg Reabciuk, Andreas Bouchalakis, Pierre Kunde, Giorgos Masouras, Mathieu Valbuena, Tiquinho Soares & Youssef El-Arabi.
---

This is the stats tab
This is the post tip