Två dagar innan matchstart har Maccabi Haifa sålt ut samtliga biljetter till det första av två Champions League kvalmöten mot Röda Stjärnan på Sammy Ofer Stadium. Det väntas bli ett enormt publikdrag som bör säkra att hemmalaget får med sig ett bra resultat inför returen på tisdag, den 23 augusti 2022. Röda Stjärnan är favoriter till att ta sig från kvalfinalen till gruppspelet. Dock erbjuder marknaden jämna odds i det första mötet - där Maccabi Haifa ändå ska ses som favoriter med publikstödet.

Daniel Sundgren och hans Maccabi Haifa har imponerat i kvalet. Efter att ha stått över den första omgången har de besegrat Olympiakos med siffrorna 5 - 1, över två möten. Därefter slogs Apollon Limassol med hela 4 - 0 i Israel innan returen bara spelades av. Förlusten med 0 - 2 betyder ingenting, då laget spelade på resultat. Då israeliska ligan ännu inte har börjat är det fullt fokus bara på CL-kvalet.

Röda Stjärnan har inlett den serbiska Jelen Superliga på bästa möjliga sätt. Samtliga fem ligamatcher har vunnits, med målskillnad 21:1. Efter att ha stått över de första två omgångar i kvalet har de slagit Pyunik Yerevan, med 7 - 0 sammanlag, över två matcher. Osman Bukari är i högform, efter att ha nätat fem gånger på sina fyra senaste matcher. Det är stabilt!

Även om tränaren Dejan Stankovic har en trupp som är i toppslag är det en betydligt tuffare uppgift som väntar dem i finalen. Maccabi Haifa är minst lika starka. Därmed lägger jag ett spel på en seger till Maccabi Haifa på asiatisk handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid kryss i matchen. Det blir en förlust vid en bortaseger och vinst vid en rak hemmaseger.

Speltips Maccabi Haifa - Röda Stjärnan:
1 asian 0 (samma som Maccabi Haifa draw no bet) - odds 1.84 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Maccabi Haifa:
Josh Cohen, Daniel Sundgren, Bogdan Planic, Sean Goldberg, Pierre Cornud, Tjaronn Chery, Neta Lavi, Ali Mohamed, Dolev Haziza, Frantzdy Pierrot & Dean David.

Preliminär startelva - Röda Stjärnan:
Milan Borjan, Strahinja Erakovic, Nemanja Milunovic, Aleksandar Dragovic, Milan Rodic, Kings Kangwa, Guelor Kanga, Osman Bukari, Mirko Ivanic, Aleksandar Pesic & Aleksandar Katai.
---

This is the stats tab
This is the post tip