Ikväll är det final i Chilenska Cupen och således också det sista speltipset i Chile för det här året.

I finalen ställs mesta mästarna Colo Colo mot lilla Magallanes i vad som på förhand bör bli en rätt ensidig historia.

Magallanes har under de två senaste säsongerna kommit att bli ett riktigt cuplag. De vann den senaste upplagan trots att man då huserade i Primera B, vilket var en stor överraskning. I år har man alltså upprepat bedriften, vilket är en nästan lika stor skräll idag som den var då. För även om årets Magallanes var ett lag i Primera Division så slutade det hela med en nedflyttning i och med en hemmaförlust i den avgörande matchen.

Förvisso hade en seger inte räckt till heller i och med att Copiapo vann sin match, men faktum kvarstår att de vek ner sig när det gällde som mest.

Min bild av Magallanes är att de är, precis som tabellen säger, ett ytterst begränsat lag. De har överpresterat i cupen och även om deras defensiv prickat formen i dessa matcher så har också vägen till finalen varit en relativt enkel sådan.

Colo Colo, bäst enligt statistiken

Mesta mästarna Colo Colo slutade trea i årets Primera Division.
Ett fiasko med lagets mått mätt då årets Primera bjudit på sämre kvalité än vanligt.

Spelmässigt har det sett desto bättre ut för Colo Colo som borde vunnit ligan enligt dem underliggande statsen... + det faktum att de på pappret har det starkaste laget.

Colo Colo och Magallanes har mötts två gånger under 2023 och vid bägge dessa tillfällen vann Colo Colo (2-0, 1-2 borta).

Statistiken är talande och helt i linje med min uppfattning vad gäller dessa lag.
Colo Colo får klara sig utan Falcon som är avstängd men förväntas i övrigt upprepa samma startelva som sist.

Här lägger jag mina pengar på Colo Colo som är det bättre laget men som också har ett psykologiskt övertag gentemot dessa mindre klubbar (Tänk Real Madrid vs Getafe).

Oddset på Colo Colo har droppat rejält under natten men är halvt på uppstuds nu. Nuvarande 1.78 är min smärtgräns och det är därför jag passar på att reka det nu. Edit: Personligen tror jag att oddset håller sig strax där över en stund framöver, så det kan vara läge att vänta för några punkter högre, innan mer händer närmare matchstart.
Colo Colo -1 Asian handicap spelas till 1.78 hos bet365 .

Notera att matchen spelas på neutral plan vilket i sin tur också betyder att en majoritet av publiken kommer att stå på populära Colo Colos sida (slutsålt på deras sektioner).

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip