Mainz 05:

Senast lagen möttes bjöds det på ett rejält målkalas på Allianz Arena när Bayern vann med hela 6-2 – och matchen bjöd på åtta olika målskyttar. Nu möts man i cupen, där Mainz har allt att vinna mot ett pressat Bayern som inte träffat formen efter omstarten.

Mainz ligger tryggt i mitten av Bundesligatabellen, på behörigt avstånd från bottenstriden men med lite för långt avstånd framåt för att blanda sig i någon strid om Europa. Efter en segerlös inledning på 2023 tog Mainz en fin seger den gångna helgen när bottenlaget Bochum besegrades med 5-2, där Karim Onisiwo gjorde ett hattrick. Storsegern satte punkt för en sex matcher lång segerlös svit – den längsta under Bo Svenssons ledning.

Mainz är inte något överdrivet starkt hemmalag, resultatraden 2-4-3 är inget som skrämmer, men överraskande nog har man besegrat Bayern i de två senaste hemmamatcherna – 3-1 och 2-1. Delano Burgzorg, Jonathan Burkardt, Merlon Mustapha ser ut att missa onsdagens cupbatalj.

Preliminär startelva: Dahmen; Hanche-Olsen, Leitsch, Fernandes; Caci, Kohr, Barreiro, Widmer; Lee; Ajorque, Onisiwo

FC Bayern München:

Bayern har inlett 2023 med tre raka 1-1-matcher och efter helgens nya kryss, mot Eintracht Frankfurt, är Julian Nagelsmann allt under lite press att få formen att stämma inför en mer intensiv period och där Champions League-slutspelet snart kommer i gång. Jag tror således Bayern tar den här matchen på största allvar för att ta avstamp inför vad som komma skall.

Bayern besegrade Mainz med 6-2 och ett liknande målkalas skulle förstås smaka mumma för Nagelsmann, som lär ställa ett starkt lag på banan. Viktige Leon Goretzka är tillbaka och med i truppen efter muskelskada och även om Joshua Kimmich och Yann Sommer dragits med lite skavanker ska duon vara redo för spel. Sven Ulreich ser dock ut att missa med revbensbesvär, även om Nagelsmann sagt att han kommer resa med till Mainz.

Nyförvärvet João Cancelo har landat i München och är tillgänglig för spel. Manchester City-ytterbacken fyller luckan som Noussair Mazraoui lämnat efter sig. Daley Blind kan också komma att göra debut från start efter övergången från Ajax men Marcel Sabitzer, som i skrivande stund hoppat på ett plan för att lånas ut till Manchester United, missar. På mittfältet lär dock Ryan Gravenberch få starta, efter att mittfältaren länge knackat på dörren för att få chans från start.

Preliminär startelva: Sommer; Blind, De Ligt, Upamecano, Pavard; Gravenberch, Goretzka; Coman, Musiala, Gnabry; Tel

Speltips:

Mainz har ställt till det för Bayern förr, men jag tror vi kommer få se ett högmotiverat Bayern här efter den småknackiga inledningen på 2023. Bayern vann förra mötet med 6-2 och får Nagelsmanns lag saker och ting att stämma ska det bara vara klasskillnad. Det finns fortfarande litet frågeteken för Bayerns defensiv, och man har släppt in mål i de tre senaste. Bayern att vinna & över 2.5 mål finns till 1,94 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip