Ett högintressant möte spelas på klassiska La Rosaleda, i den spanska andradivisionen, där Malaga gästas av Alaves. Medan Malaga sliter i botten av tabellen kämpas Alaves på den övre halvan. Det är ändå Malaga som har momentum och som har plockat många poäng på hemmamark. Förutom att Alaves har haft svårt att gå segrandes ur dueller på bortaplan har de även drabbats av en formsvacka. Något som talar för att Malaga kan fortsätta ta viktiga poäng i bottenzonen.

Fansen i Malaga andas optimism då spelet har sett bättre ut under de senaste två månaderna. Bakom sig har de två raka 1 - 1 matcher. Livsviktiga poäng i kampen om överlevnad. Malaga har fem poäng upp till Ponferradina - ett lag de nyligen slog med 1 - 0 - som är på säker mark. Hemmaspelet har fungerat bra då laget har lyckats undvika nederlag tre gånger om. Chanserna till nya poäng är stora även i nästa omgång.

Med tre raka förluster i ryggen har Alaves tappat mark i toppstriden. De har halkat ner till en femte plats - men det är fortsatt bara två poäng upp till tabellettan Eibar. Förutom ett mindre bra bortaspelet är alla insläppta mål ett annat bekymmer. Att släppa in sju mål på de tre senaste omgångar vittnar om problem i defensiven. Sist misslyckades Alaves med att näta också. Anfallaren Mamadou Sylla blev utvisad strax innan fulltid och missar detta möte.

I mitt tycke bör Malaga ha en stor poängchans, då Alaves är rejält formsvaga. Marknader har dock bortalaget som favoriter till seger. Därmed lägger jag ett spel på en seger till Malaga på asiatisk handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid ett kryss. Det blir en förlust vid en seger till Alaves och vinst vid en rak hemmaseger i matchen.

Speltips Malaga - Alaves:
1 asian 0 (samma som Malaga draw no bet) - odds 2.16 hos Pinnacle.

---
Preliminär startelva - Malaga:
Ruben Yanez, Jonas Ramalho, Esteban Burgos, Alberto Escassi Olivia, Javi Jimenez Moreno, Fran Villalba, Jozabed Sanchez, Genaro Rodriguez, Aleix Febas, Pablo Chavarria & Ruben Castro.

Preliminär startelva - Alaves:
Antonio Sivera, Anderson Arroyo, Victor Laguardia, Abdel Abqar, Ruben Duarte, Abde Rebbach, Aleksandar Sedlar, Salva Sevilla, Luis Rioja, Jon Guridi & Miguel de la Fuente.
---
This is the stats tab
This is the post tip