Måndagens enda "professionella" match i fotbolls Spanien kommer från andradivisionen där Malaga tar emot Numancia på Estadio La Rosaleda.

Det råder ingen tvekan om att Malaga gör allt i sin väg för att ta klivet tillbaka till La Liga. Förlusten senast på bortaplan gör att Malaga bara är extra taggade när de ska spela hemma mot Numancia - som i sin tur kommer till mötet med en urusel insats i sin senaste match. Detta är ett möte som Malaga ska vinna minst två gånger på tre försök, men marknaden är inte enig med mig.

Efter tio spelade matcher i La Liga 2 befinner sig Malaga på en tredje plats. Blir det en vinst mot Numancia så kopplar Malaga greppet och tar första platsen i tabellen, i så fall med två poäng före tvåan Granada. Totalt har det blivit fem spelade hemmamatcher för Malaga. På Estadio La Rosaleda har de hittills lyckats slå alla motståndare. Då har lag som Alcorcon, Tenerife, Cordoba, Rayo Majadahonda och senast Albacete besegrats.

Malaga har släppt in endast ett mål bakåt, vilket verkligen visar hur pass hemmastarka de är denna säsong. Även om det blev en förlust senast borta mot Elche så hade Malaga spelövertag, fler skott på och utanför mål, så de är stekheta och motiverade till att vinna återigen.

Numancia hade stora problem att skapa något i den senaste matchen som slutade 0-3 mot Las Palmas. Där hade Numancia endast ett skott på mål. Den centrala mittfältaren Alberto Escassi drog på sig en utvisning och missar matchen mot Malaga. Det är ett avbräck på mittfältet som kommer att vara kännbart för ett redan formsvagt lag. Förutom att släppa in mål så har Numancia även haft problem med att näta på bortaplan. I bortamatcher dessförinnan mot Osasuna så blev det mållöst.

Vi får gå tillbaka nästan tio år för att hitta statistik på inbördesmöten i ligaspelet. Däremot möttes lagen i den spanska cupen, där Numancia klarade av 1-1 borta mot Malaga och därmed avancerade vidare förra året. Denna gång blir det betydligt svårare med tanke på i vilken form Malaga befinner sig i samt vilken form Numancia saknar för tillfället.

Då jag inte ser någon anledning till att Numancia ska bryta Malagas fina hemmasvit finner jag ett stort värde i oddset 1.74 på att Malaga tar sin sjätte raka hemmaseger. Därmed spelar jag ett rak etta på Malaga hos OHMbet.

---
Bekräftad startelva Malaga: Munir, Ivan Rodriguez, Luis Hernandez, Pau Torres, Federico Ricca, Juanpi, Alfred N'Diaye, Adrian Gonzalez, Daniel Pacheco, Mamadou Kone & Gustavo Blanco.

Bekräftad startelva Numancia: Juan Carlos, Adrian Ripa, Dani Calvo, Pichu Atienza, Markel Etxeberria, Pape Diamanka, Alejandro Sanz, Fran Villalba, Marc Mateu, Alain Oiarzun & Guillermo.
---

This is the stats tab
This is the post tip