Måndagens enda match i den spanska huvudligan spelas på Estadio La Rosaleda där Malaga tar emot Sevilla. Detta ska bli ett tuffare möte än vad marknaden föreslår, eftersom båda lagen har en uppåt kurva när det kommer till dagsformen. Vinnaroddset på Sevilla håller på och gå ner, utan att det egentligen finns någon anledning till det, i mitt tycke, så värt att kika närmare på matchen.

Malaga har hittat en kanon form där de har vunnit fyra av de senaste fem matcherna.

Granada 0 - 2 Malaga
Malaga 2 - 0 Valencia
Deportivo 2 - 0 Malaga
Malaga 2 - 0 Barcelona
Sporting Gijon 0 - 1 Malaga

På de fem matcherna har de alltså endast släppt in två mål. Det är riktigt starkt jobbat från Michels mannar. Högerbacken Roberto Rosales missade den senaste matchen mot Granada och är tveksam till start här. Annars är det inga nya avbräck i laget. Charles är också tveksam men när Sandro Ramirez gör mål i princip i alla matcher så är han givetvis, precis som han oftast har varit denna säsong, bänkad. På dessa fem ovannämnda matcher har Sandro Ramirez gjort fem mål, alltså, minst ett mål i alla matcher där Malaga har nätat. Han är het och en stor kandidat till att göra mål även mot Sevilla.

Efter två raka hemmasegrar mot Granada och Celta Vigo (två lag som är ur form) har Sevilla börjat vinna igen, efter en sämre period i ligan. Dock så är Malaga borta en helt annan uppgift. Utan mittfältarna Vitolo och Nasri, samt ytterbacken Mariano blir det lite svårare att ta sig an uppgiften, så detta blir inte lätt. Tittar vi på Sevillas bortastatistiken denna säsong så är den mycket bättre än vad den var förra säsongen. Dock så är Sevilla ett mycket sämre bortalag, där de har sju segrar på sjutton spelade bortamatcher. Detta ger oss ett snittodds på 2.43. Jag är enig om att Sevilla ska vara favoriter i detta möte men oddset är på tok för lågt för en åttonde bortavinst.

Det senaste mötet i Malaga slutade mållöst. Marknaden är uppe i oddset 2.09 på en Malaga vinst eller oavgjort i matchen, vilket innehåller många punkters värde, så jag lägger ett spel på 1X i matchen hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip