Lördagens sista match i den spanska La Liga spelas på Estadio La Rosaleda där jumbon Malaga tar emot ligatrean Valencia. Då båda lag har haft problem med att göra mål på sistone ser jag detta möte inte som något målkalas, utan snarare som ett tufft möte, där Valencia är en liten favorit men det kommer inte att bli lätt för något lag. Mest värde finner jag i att båda lag inte kommer att näta till dubbla pengar.

Efter att ha förlorat borta mot Getafe med 0-1, den 12 januari, fick Michel äntligen sparken som tränare för Malaga. In kom då i stället Jose Manuel Gonzalez Lopez (en gammal anfallare) som knappast har satsat på en tokoffensiv. I stället har laget fokuserat på att inte släppa in lika många mål som under första halvan av säsongen och lyckats med bedriften. Malaga har gått från en 4-2-3-1 formation till 4-4-2. Även om Malaga har täppt till bakåt ordentligt så har det varit mycket på bekostnad av offensiven. Anfallsspelet lämnar mycket övrigt kvar att önska. Sedan Jose Manuel Gonzalez Lopez har tagit över har Malaga fått med sig följande resultat:

LaLiga: 10/2, 2018
Malaga 0-1 Atletico Madrid

LaLiga: 5/2, 2018
Las Palmas 1-0 Malaga

LaLiga: 27/1, 2018
Malaga 0-0 Girona

LaLiga: 22/1, 2018
Eibar 1-1 Malaga

Endast ett mål framåt på fyra matcher har resulterat i två oavgjorda och två förluster. Imponerande givetvis att inte släppa in fler än ett mål i förlusterna men under all kritik att inte göra mål på de tre senaste ligamatcher. Lättare lät det inte bli när Valencia kommer på besök.

Efter att ha förlorat sex raka matcher i ligacupen och ligaspelet vann Valencia äntligen på nytt, hemma med 3-1 mot Levante. Dessförinnan hade inte Valencia gjort något mål framåt på tre raka matcher, vilket visar att de har tappat målformen något, i jämförelse med starten av säsongen då Valencia snittade typ fyra mål framåt per match. Nu är det också en bortamatch och där har inte Valencia haft samma framgång som på Mestalla. Fem vinster, två oavgjorda och fyra förluster visar att anledningen till att Valencia ligger trea i tabellen inte beror på bortaspelet.

Även tidigare har båda lag inte alltid haft det så lätt att göra mål på varandra. Se här deras fem senaste inbördes möten:

LaLiga: 19/9, 2017
Valencia 5 - 0 Malaga

LaLiga: 22/4, 2017
Malaga 2 - 0 Valencia

LaLiga: 4/12, 2016
Valencia 2 - 2 Malaga

LaLiga: 2/3, 2016
Malaga 1 - 2 Valencia

LaLiga: 17/10, 2015
Valencia 3 - 0 Malaga

Då båda lag har gjort mål när Malaga och Valencia har mötts två gånger på fem försök, samt då båda lag har problem med att göra mål framåt för tillfället, finner jag ett värde i att spela på dubbla pengar på att båda lag inte gör mål i matchen. Jag lägger ett spel till oddset 2.00 hos Betfair Odds.
---
Preliminär startelva Malaga: Roberto, Roberto Rosales, Luis Hernandez, Ignasi Miquel, Federico Ricca, Keko, Manuel Iturra, Mehdi Lacen, Gonzalo Castro, Brown Ideye & Samuel Garcia.

Preliminär startelva Valencia: Neto, Jose Gaya, Ruben Vezo, Gabriel Paulista, Martin Montoya, Goncalo Guedes, Francis Coquelin, Daniel Parejo, Carlos Soler, Simone Zaza & Santi Mina.
---

This is the stats tab
This is the post tip