I den sista åttondelsfinalen av Afrikanska mästerskapet ställs Mali och Ekvatorialguinea mot varandra på Limbe Stadium. Mali är på jakt efter sin första titel. Gruppspelet har varit lysande. Två segrar och en oavgjord landskamp har gett dem en gruppseger. Ekvatorialguinea har själva lyckats ta två segrar i gruppen och slutat på en andra plats. Mycket tack vare ett stabilt försvarsspel. Dock väger de lite för lätt mot tuffare motstånd. Det vänta en blytung uppgift för Mali - som är en given favorit till avancemang.

Mali fick en perfekt start på turneringen när de slog Tunisien i den första omgången. Avgörandet kom på en straff som Ibrahima Kone förvaltade. Det gjorde han även i nästa match mot Gambia - som dock kvitterade sent från elva meter. Mali avslutade gruppspelet med en bekväm seger över Mauretanien. Massadio Haidare gav nationen ledningen efter två minuter och Ibrahima Kone satte en straff i början av den andra halvleken. Mali dominerade landskampen med 67 % bollinnehav och 18 skott mot mål.

Efter en tuff start mot Elfenbenskusten, där Ekvatorialguinea hamnde i underläge redan efter fem minuter, lyckades de aldrig komma in i mötet. Det blev en förlust. Därefter blev det två raka 1 - 0 segrar över Algeriet och Sierra Leone. Mot Algeriet, som har totalt underpresterat i mästerskapet, nätade Esteban Orozco med 20 minuter kvar. Pablo Ganet blev matchhjälten mot Sierra Leone. Starkt av Ekvatorialguinea att bara släppa in ett mål i dessa tre landskamper. Dock har de problem mot bättre motstånd.

Mali får tillbaka Southampton mittfältaren Moussa Djenepo från en avstängning. Han bildar mittfältspar med Brighton spelaren Yves Bissouma. Det finns Premier League klass i Mali. Ekvatorialguinea har ett stort frågetecken på anfallaren Dorian Hanza, som klev av skadad i den senaste landskampen. Ekvatorialguinea har gjort det över all förväntan. Dock har malianerna en bättre spelare på samtliga positioner i startelvan, samt mer erfarenhet i truppen - som gör dem till en rättvis favorit i slutspelet.

Jag tar tydlig ställning och lägger ett spel på att Mali tar sig förbi Ekvatorialguinea till kvartsfinalen i det Afrikanska mästerskapet.

Speltips Mali - Ekvatorialguinea:
1. Odds 1.75 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Mali:
Ibrahim Mounkoro; Hamari Traore, Falaye Sacko, Kiki Kouyate, Massadio Haidara, Amadou Haidara, Mohamed Camara, Yves Bissouma, Moussa Djenepo, Adama Traore & Ibrahima Kone.

Preliminär startelva - Ekvatorialguinea:
Jesus Owono, Basilio Ndong, Saul Coco, Estaban Orozco, Carlos Akapo, Ivan Salvador, Pable Ganet, Jose Machin, Jannick Buyla, Oscar Siafa & Emilio Nsue.
---

This is the stats tab
This is the post tip