Måndagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Iberostar Stadium där Real Mallorca tar emot Athletic Bilbao. Mallorca ligger precis ovanför bottenzonen. Efter en rad av förluster studsade de tillbaka och tog en seger mot en bottenkonkurrent. Bilbao, som har en vittring om en Europa plats, har en fin form med tre segrar på de fyra senaste omgångar. Även om bortaformen inte är den allra bästa ska de ha en minst 50 % chans att åka hem med samtliga poäng. Odds på en rak bortaseger är högre än så.

Innan den senaste omgången hade Mallorca fyra raka förluster i La Liga. De hamnade i underläge mot bottenlaget Cadiz. Dock vände Mallorca matchen och vann efter att ha fått två straffsparkar. Marginalerna var helt på deras sida. I och med segern har Mallorca fem poäng ner till bottenzonen. Dominik Greif och Iddrisu Baba är skadade. Samt att Amath Ndiaye är avstängd.

När Bilbao tog emot Mallorca på San Mames i september 2021 vann de med 2 - 0. Sedan dess har Bilbao varit ojämna. Dock är formen på topp. Efter en komfortabel 3 - 1 seger borta mot Osasuna spelade de mållöst mot Alaves. Därefter togs en ny bortaseger mot Rayo Vallecano. Samt en ny hemmaseger över Espanyol med 2 - 1. Försvaret är fortsatt ett av de bästa i ligan. Målskyttet har äntligen lossnat ordentligt. Det finns en avstängning på Inigo Martinez. Dock är Yeray Alvarez en fullgod ersättare.

Inför omgången ligger Bilbao på en åttonde plats. Det är bara fem poäng upp till de regerande mästarna Atletico Madrid, som har en fjärde plats i tabellen. För att haka på i striden om en Champions League plats behöver Bilbao ta en ny seger.

Jag krånglar inte till det något mer utan lägger ett spel på att Bilbao tar samtliga tre poäng i La Liga mötet mot Mallorca.

Speltips Mallorca - Athletic Bilbao:
2. Odds 2.40 hos Nordicbet & Betsson .

---
Preliminär startelva - Mallorca:
Sergio Rico, Pablo Maffeo, Martin Valjent, Antonio Raillo, Brian Olivan, Salva Sevilla, Inigo Ruiz de Galarreta, Takefusa Kubo, Angel Rodriguez, Daniel Rodriguez & Vedat Muriqi.

Preliminär startelva - Athletic Bilbao:
Unai Simon, Inigo Lekue, Daniel Vivian, Yeray Alvarez, Yuri Berchiche, Alex Berenguer, Oier Zarraga, Dani Garcia, Iker Muniain, Inaki Williams & Oihan Sancet.
---

This is the stats tab
This is the post tip