En tuff drabbning väntar på Estadi Mallorca Son Moix där Mallorca tar sig an Athletic Bilbao. Medan Mallorca parkerar i mitten av La Liga tabellen är Bilbao sjua med en ambition att hamna bland de topp sex lagen. 1x2-oddsen känns relativt nyktra, då gästerna är småfavoriter till seger. Däremot borde detta bli ett ultradefensivt möte med ytterst få, om något, insläppta mål.

Trots förlusten mot tabelltrean Atletico Madrid i veckan är Mallorca i fin form. Innan dess spelade de fyra omgångar utan nederlag - där hälften av matcherna vanns. I två av dessa höll Mallorca nollan också. Försvaret har blivit starkare. Dock är de fortsatt bara okej fram i banan och nätar mindre än ett mål i snitt, per ligamatch. Till detta möte får tränaren Javier Aguirre klara sig utan skadade Ludwig Augustinsson, Abdon och Giovanni Gonzalez. Tillbaks är dock Inigo Ruiz de Galarreta och Antonio Raillo från avstängning.

Även gästerna får tillbaka spelare från avstängning, i form av Mikel Vesga och Oier Zarraga. Ett avbräck å andra sidan är Oihan Sancet, med 8 ligamål och 2 assist, som i stället är avstängd - på grund av för många ostskivor. Lagkaptenen Iker Muniain dras med en skada. Likaså Inigo Martinez, Inigo Lekue och Jon Morcillo. Tränaren Ernesto Valverde har gjort det bra med Bilbao, som har en bra form. Laget hade tre raka segrar innan det blev förlust mot Sevilla i veckan - där Lucas Ocampos gjorde matchens enda mål från straffpunkten, sent in på övertid.

Blir det en målsnål drabbning?

I och med att båda lagen är stabila i försvaret bör detta inte bli något målkalas. Mallorca är svåra att bryta ner på hemmagräs, samtidigt som de inte direkt sprayar in mål. Därmed blir det ett spel på att vi får se noll eller en fullträff totalt i matchen. Till en bra bit över dubbla degen i odds.

Speltips Mallorca - Athletic Bilbao:
Under 1,5 mål - odds 2.30 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip