På Estadio de Son Moix är hemmalaget Mallorca vanligtvis starka när bättre lagen kommer på besök. Det förväntar jag mig blir fallet när tabellettan i den spanska La Liga, Barcelona, gäster dem inför tomma läktare. Att möta Mallorca borta är ingen enkel uppgift, speciellt inte för topplagen då spelarna i Mallorca steppar upp varje gång ett topplag gästar dem. Detta är något som Mallorca även gjorde på Camp Nou, när lagen möttes i december 2019 och jag är övertygad om att detta blir fallet även nu.

Innan uppehållet på tre månader gjorde Mallorca en stark prestation i deras senaste match. Mallorca är ett erkänt svagt bortalag, men detta visade de inga tecken på när de slog Eibar borta med 2 - 1. Under säsongen har Mallorca gått från en 4-4-2 uppställning till en 4-3-3 uppställning, där de har kört en mer offensiv spelstil. Mallorca sitter på, i skrivandets stund, den sista nedflyttningsplatsen och måste gå till attack mot Barcelona för att ha en chans till poäng. Senast blev det 5 - 2 på Camp Nou.

Med det sagt så vet Mallorca att de kommer att släppa in mål mot Messi och kompani. Även Barcelona är taggade till omstarten och kommer att ge järnet direkt. Barcelona ligger två poäng före Real Madrid i toppen. Det är bara en seger som räknas för deras del. Mallorca har dock ställt till det för de bättre lagen denna säsong, med resultat som 4 - 1 mot Valencia, 3 - 1 mot Villarreal och 1 - 0 mot Real Madrid. Barcelona har mittbacken Clement Lenglet avstängd och Ousmane Dembele är fortsatt skadad.

I övrigt är alla stjärnor där på plats för Barcelona, som kommer att göra minst ett mål på Mallorca. Med stor sannolikhet gör de givetvis fler än så, men jag räknar också med att Mallorca reser sig till sin max nivå, som de har gjort tidigare denna säsong när topplagen har gästat dem och bjuder till på kamp. Barcelona har nämligen släppt in exakt två mål per bortamatch, i de samtliga fem senaste bortamatcher. Det blev två Mallorca mål på Camp Nou och jag är säker på att vi får se minst ett här också.

Speltips Mallorca - Barcelona:
Båda lagen gör mål - odds 1.95 hos bet365 .

bet365 livestreamar matchen.

---
Preliminär startelva från Sportsgambler.com - Mallorca:
Manolo Reina, Fran Gamez, Antonio Raillo, Martin Valjent, Alejandro Pozo, Takefusa Kubo, Salva Sevilla, Iddrisu Baba, Dani Rodriguez, Cucho & Ante Budimir.

Preliminär startelva från Sportsgambler.com - Barcelona:
Marc-Andre Ter Stegen, Nelson Semedo, Gerard Pique, Samuel Umtiti, Jordi Alba, Ivan Rakitic, Sergio Busquets, Frenkie De Jong, Lionel Messi, Luis Suarez & Antoine Griezmann.
---

This is the stats tab
This is the post tip