Nykomlingar Real Mallorca är tillbaka där de hör hemma - i den spanska La Liga. Efter att ha kommit på en andra plats i Segundan, med lika många poäng som ettan Espanyol, flyttades de upp till den högsta serien. Hemma på Iberostar Stadium inleder de säsongen med att ta emot Real Betis, som har en lysande säsong bakom sig. Det blev en sjätte plats för Betis, som får spela Europa League denna säsong. Premiären mot Mallorca, som alltid är hemmastarka, är dock en helt vidöppen historia.

Det är imponerande av Mallorca att ta sig tillbaka till La Liga, direkt efter att ha blivit nedflyttade. Totalt tog de 82 poäng efter 42 omgångar, vilket vittnar om att de inte ska hålla till i någon lägre division än La Liga. För ovanlighetens skull blev de det bästa bortalaget i serien. Genom historien har Mallorca varit svaga på bortaplan men alltid starka på hemmaplan i stället. Det blev inte heller så många hemmaförluster förra säsongen. Under försäsongen har Mallorca vunnit fyra av fem vänskapsmatcher.

Betis startade förra säsongen okej. Efter nyår hittade de en högre växel och tog 31 poäng på 16 omgångar. Europa League platsen säkrades i den sista omgången, med en 3 - 2 seger över Celta Vigo, genom bland annat ett mål av Nabil Fakir. Med sina 12 mål och 13 assister under de två säsongerna som han har spelat för Betis har han växt till att bli en X-faktor. Till premiären får Betis klara sig utan försvararna Youssouf Sabaly och Diego Lainez samt Youssouf Sabaly och Victor Camarasa på mittfältet.

Spelbolagen har Betis som en favorit till seger, till en bit över dubbla pengar. I mitt tycke är denna premiär öppen, utan något favoritskap. Därmed finns det ett värde på ett spel på att Mallorca lyckas ta en eller samtliga poäng i sin ligapremiär i La Liga.

Speltips Mallorca - Betis:
1X - odds 1.71 hos Bethard , FastBet & Pinnacle .

---
Bekräftad startelva - Mallorca:
Manolo Reina, Pablo Maffeo, Martin Valjent, Antonio Raillo, Brian Olivan, Idrissu Baba, Daniel Rodriguez, Salva Sevilla, Inigo Ruiz de Galarreta, Jordi Mboula & Angel Rodriguez.

Bekräftad startelva - Betis:
Rui Silva, Martin Montoya, Edgar Gonzalez, Victor Ruiz, Alex Moreno, Sergio Canales, Paul Akouokou, Nabil Fekir, Aitor Ruibal, Rodri & Borja Iglesias.
---

This is the stats tab
This is the post tip