Fredagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Estadi de Son Moix där RCD Mallorca gästas av Cadiz. Två lag som ännu inte har säkrat kontraktet, men som heller inte ligger på en nedflyttningsplats direkt. Mallorca har sju poäng ner till bottenstriden medan Cadiz bara en poäng ner till Getafe, som är på en nedflyttningsplats - när det återstår fem omgångar.

Ingenting är säkert först allt är klart. Efter att ha återvänt från Segunda Division kom Mallorca på plats 16 förra säsongen. Denna säsong verkar bli en bättre sådan, men det gäller att fortsätta plocka poäng. Speciellt på hemmaplan, där Mallorca har varit urstarka. Då laget bara har tre poäng upp till Osasuna, på en tionde plats, finns chansen att sluta på de övre halvan av tabellen. Tränaren Javier Aguirre har en fin trupp, som ska ha en stor chans att slå ett bottenlag som Cadiz.

Med näsan precis ovanför vattenytan är det fortsatt press på tränaren Sergio Gonzalez. Inte minst efter att Cadiz åkte på storförlust mot Atletico Madrid i huvudstaden. Förlustsiffrorna skrevs till 1 - 5. På bortagräs har det blivit nederlag i hälften av matcherna. Problemet har både varit att hitta nätmaskorna och att hålla tätt bakåt. Samma typ av problem är att vänta igen mot Mallorca, som Cadiz förlorade bortamötet mot förra säsongen med siffrorna 1 - 2.

Mallorca har ett stark hemmafacit!

Mallorca har fortsatt skador på Matija Nastasic och Giovanni Gonzalez. Dock förstärks truppen av att Antonio Raillo och Pablo Maffeo är tillbaka efter avstängning. Gästerna har en lång lista med frånvaron då Victor Chust, Roger Marti, Brian Ocampo, Juan Cala, Jon Ander Garrido och Joseba Zaldua är i sjukstugan. Glädjande är att Luis Hernandez, Ruben Sobrino och Fede San Emeterio återvänder från avstängningar.

Då Mallorca har en fin chans att distansera sig från bottenträsket lutar det mesta mot att de också tar den - mot ett svagare typ av motstånd. Jag tar en tydlig ställning i matchen och spelar på att Mallorca tar en rak hemmaseger mot Cadiz.

Speltips Mallorca - Cadiz:
1. Odds 2.08 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip