Fredagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Estadi de Son Moix där Real Mallorca gästas av Celta Vigo. Marknaden erbjuder jämna 1x2 vinnarodds. Något märkligt då båda lagen har visat prov på fin form. Samt att detta är ett möte mellan ett starkt hemmalag och ett svagt bortaplan i Spanien - genom alla tider.

Mallorca ska vara klara favoriter till seger. När nästan halva säsongen är spelad ligger de precis i mitten av tabellen. Innan VM i Qatar var formen grym, med en bortaseger över formstarka Villarreal. Därefter har det blivit förluster på resande fot men en seger över Valladolid på hemmamark. Tränaren Javier Aguirre roterade kraftigt i veckan då laget förlorade mot Real Sociedad på Anoeta i Copa del Rey. Kang-in Lee avstängd. I övrigt är truppen hel. Mallorca har inte förlorat något av sina tre senaste ligamöten.

Visst har Celta Vigo steppat upp på sistone. De har fyra raka ligamatcher - utan nederlag. Tre av dem har kryssats. En seger över tabelljumbon Elche säger å andra sidan inte mycket, då motståndet är uruselt. Säsongen har inte varit bra då det är bara en poäng ner till Cadiz, som är på en nedflyttningsplats. Tränaren Carlos Carvalhal har inte löst evighetsproblemet med det svaga bortaspelet. Laget har förlorat 7 av de 10 senaste bortamatcherna. Under den tiden har minst 2 mål släppts in i 6 av dessa matcher.

Då Celta Vigo har haft problem med att hitta nätmaskorna på bortaplan, samtidigt som de läcker in mål, är det svårt att se detta möte som vidöppet. I stället finns det ett värde att lägga ett spel på en seger till Mallorca på asiatisk handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid ett kryss. Det blir en förlust vid en seger till Celta Vigo och vinst vid en rak hemmaseger i matchen.

Speltips Mallorca - Celta Vigo:
1 asian 0 (samma som Mallorca draw no bet) - odds 1.90 hos Lucky Sports.

---
Preliminär startelva - Mallorca:
Predrag Rajkovic, Pablo Maffeo, Martin Valjent, Antonio Raillo, Jose Manuel Copete, Jaume Costa, Dani Rodriguez, Iddrisu Baba, Clement Grenier, Vedat Muriqi & Abdon Prats.

Preliminär startelva - Celta Vigo:
Agustin Marchesin, Hugo Mallo, Oscar Mingueza, Joseph Aidoo, Unai Nunez, Javi Galan, Oscar Rodriguez Arnaiz, Fran Beltran, Franco Cervi, Gabriel Veiga & Iago Aspas.
---


This is the stats tab
This is the post tip