Nykomlingar Mallorca och Espanyol inleder den tredje omgången av den spanska La Liga med ett möte på Iberostar Stadium. Efter två omgångar är båda lagen obesegrade. Starkt, så klart. Mallorca har kryssade inledningsvis för att därefter ta en seger. Espanyol har spelat mållöst i sina båda ligamatcher, där de har haft problem att skapa något i anfallsspelet. På hemmaplan är Mallorca alltid starka och svårslagna. Marknaden anser att mötet är öppet. I mitt tycke är det Mallorca som har en klar fördel.

Efter att ha avslutat Segundan på en andra plats har Mallorca acklimatiserat sig snabbt i toppdivisionen. I premiären hemma mot topplaget Real Betis, som kom på en sjätte plats förra säsongen, tog Mallorca ledningen och höll den till tepausen. I andra halvleken lyckades Betis kvittera till slutresultatet 1 - 1. I den andra ligamatchen borta mot Deportivo Alaves tog Mallorca samtliga poäng genom ett sent mål av Fer Nino. Segern höjde självförtroendet hos Mallorca spelarna, som har sett imponerande ut.

Espanyol vann Segunda, med lika många poäng som Mallorca, nämligen 82 poäng. Till Espanyols fördel hade man nätat fler mål än Mallorca och haft en bättre inbördesstatistik. Att Espanyol var överlägset bäst när det kommer till målprotokollet är inget som laget har visat prov på i toppdivisionen. Två gånger om har det blivit mållösa tillställningar, först mot Osasuna borta och sedan Villarreal på hemmaplan. Laget har signerat kontrakt med Landry Dimata, Alvaro Vadillo, Sergi Gomez och Aleix Vidal.

I vanliga fall är det jämt skägg mellan dessa två lag. Dock har Mallorca alltid en enorm fördel när de spelar på hemmaplan, där de är oerhört svårslagna. Därmed lägger jag ett spel på en Mallorca seger på asiatisk handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid oavgjort i matchen. Det blir alltså en förlust vid en Espanyol bortaseger och vinst vid en rak Mallorca seger.

Speltips Mallorca - Espanyol:
1 asian 0 (samma som Mallorca draw no bet) - odds 1.97 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Mallorca:
Manolo Reina, Brian Olivan, Martin Valjent, Franco Russo, Pablo Maffeo, Idrissu Baba, Salva Sevilla, Jordi Mboula, Takefusa Kubo, Dani Rodriguez & Fer Nino.

Bekräftad startelva - Espanyol:
Diego Lopez, Oscar Gil, Sergi Gomez, Leandro Cabrera, Didac Vila, Adri Embarba, David Lopez, Sergi Darder, Javi Puado, Raul de Tomas & Landry Dimata.
---

This is the stats tab
This is the post tip