I ett möte på den nedre halvan av La Liga tabellen ställs Real Mallorca mot Espanyol på Iberostar Stadium. Mallorca kommer till mötet med en imponerande seger i ryggen över formstarka Valencia på Mestalla medan Espanyol kryssade mot tabelljumbon Elche. I tabellen har Mallorca två poäng fler och är det laget som har inlett bäst. På Son Moix är de alltid starka och bör ha minst en 50 % chans att gå segrandes ur duellen.

Marginalerna har inte helt varit på tränaren Javier Aguirres sida i Mallorca - då laget borde enligt all statistik ha fått en bättre utdelning. Inför resan till Valencia hade laget nätat bara en gång på de tre omgångarna innan. "Expected goals" kurvan visade dock att laget borde ha nätat 5.20 mål. Dock blev mål två gånger om, av Vedat Muriqi och Kang-in Lee, mot Valencia. Samt att försvaret återigen skötte sig prima. Formen är fin hos Mallorca, som är svårslagna.

Espanyol har varit duktiga på att undvika förluster. Men då ska det också nämnas att spelschemat har varit tacksamt. Mot ligans sämsta försvar i form av Elche blev det senast två fullträffar av Javi Puado och Martin Braithwaite. Dock släppte de också in två kvitteringsmål under mötet på RCDE Stadium. Tränaren Diego Martinez har ett försvar som läcker. En av anledningar är att mittbacksduon Adria Pedrosa och Ruben Sanchez är kvar i sjukstugan. Avbräck de luxe.

Därmed har hemmalaget en stor sannolikhet att ta sin andra raka seger i ligaspelet. Jag krånglar inte till det något mer utan lägger ett spel på att Mallorca tar alla tre poäng. En rak etta i matchen. Allt över dubbla degen i odds är av stort värde, i mitt tycke.

Speltips Mallorca - Espanyol:
1. Odds 2.33 hos Lucky Sports .

---
Preliminär startelva - Mallorca:
Predrag Rajkovic, Jaume Costa, Jose Copete, Antonio Raillo, Martin Valjent, Pablo Maffeo, Inigo Ruiz De Galarreta, Rodrigo Battaglia, Antonio Sanchez, Lee Kang-in & Vedat Muriqi.

Preliminär startelva - Espanyol:
Benjamin Lecomte, Oscar Gil, Sergi Gomez, Leandro Cabrera, Brian Olivan, Vinicius de Souza Costa, Martin Braithwaite, Sergi Darder, Edu Exposito, Javi Puado & Joselu Mato.
---

This is the stats tab
This is the post tip