Mallorca:

Copa del Rey är ljuset i Mallorcas annars relativt mörka säsong. I tisdags tog öborna sig förbi Real Sociedad med minsta möjliga marginal, efter straffläggning. I finalen väntar ytterligare baskiskt motstånd i form av Athletic Club, men till dess har Mallorca ett par ligaomgångar kvar att avverka, och i La Liga har det inte gått fullt lika bra för Javier Aguirres lag. Mallorca återfinns första på 16:e plats i tabellen, med blott fyra ligasegrar på hela säsongen.

Aguirre, som trots stundande cupfinalen är lite pressad, lär dock hoppas att Copa del Rey-framgångarna kan lyfta laget även i ligaspelet. Han kan hämta optimism från senaste mötet med Girona, när Mallorca vann med 3-2 – i Copa del Rey – i slutet av januari. Höstmötet i ligan var även det ett målglatt möte där Girona vann med 5-3.

Mallorca får fortsatt klara sig utan avstängde Siebe Van der Heyden.

Girona:

Titeljakten med Real Madrid har förvisso tappat lite fart när katalanerna gick tre raka matcher utan seger, men hoppet om Champions League lever i allra högsta grad och det går inte att nog understryka vilken imponerande säsong Girona faktiskt har. Girona är alltjämt tvåa i La Liga, två pinnar före regionskonkurrenterna Barcelona. Den segerlösa sviten bröts i måndags när Girona tog en 3-0-seger hemma mot Rayo Vallecano, där Viktor Tsygankov gjorde ledningsmålet innan fine Sávio fastställde slutresultatet med två baljor i slutet.

Girona har varit bra på bortaplan, där bara Real Madrid har bättre svit, och katalanerna brukar bjuda på rejält målglada matcher. Míchel har frågetecken för Daley Blind, Toni Villa och Joel Roca är skadade men i övrigt finns alla spelar att tillgå.

CL-jagande Girona blåser på

Girona lär blåsa på för fullt, i vanlig ordning, i jakt på Champions League. Mallorca har sex poäng ned till nedflyttningsstrecket, men Aguirre lär försöka smida när järnet är varmt och bygga vidare på de positiva tongångarna från cupspelet. Mallorca är långt ifrån La Ligas mest målglada gäng, men Girona blåser på alldeles oavsett vad motståndarna heter och de två tidigare mötena lagen emellan den här säsongen har innehållit hela 13 mål. Över 2.25 mål kan testas till 1,92 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip