Jakten på en Europa plats fortsätter för Alexander Isak och hans Real Sociedad som i nästa La Liga omgång gästar Real Mallorca på Iberostar Stadium. Real Sociedad parkerar på en sjunde plats i tabellen, med en match mindre spelad än Villarreal, som är en poäng före, och mästarna Atletico Madrid, som är fyra poäng före. Mallorca har en dunkel form med två raka förluster i ligaspelet. Ett tredje raka nederlag kan det mycket väl bli för Mallorca - då Real Sociedad har så enormt mycket att spela för.

Ännu är det ingen panik för Mallorca, som ligger på plats sexton i tabellen. Det är fem poäng ner till bottenstriden. Februari månad inleddes med två raka segrar över Cadiz och Athletic Bilbao. Dock har formen tappats därefter. Det har blivit två raka förluster mot Real Betis och Valencia för tränaren Luis Garcia, som återigen får klara sig utan skadade Dominik Greif, Iddrisu Baba och Inigo Ruiz de Galarreta. Mot Real Sociedad blev det tidigare en 0 - 1 förlust på Anoeta. En ny förlust för Mallorca känns rimlig igen.

Real Sociedad studsade tillbaka efter derbyförlusten och tog en viktig trepoängare mot Osasuna i den senaste ligamatchen. Aritz Elustondo blev matchhjälten med det enda målet. Försvaret har allt som oftast varit utmärkt. Det är starkt av Real Sociedad att hålla nollan i fem av de sex senaste La Liga möten. Laget är bara fyra poäng bakom stormakten FC Barcelona, som är fyran i tabellen. En Champions Leagu biljett känns därför inom räckhåll. Då måste Real Sociedad bara fortsätta vinna i La Liga.

I sjukstugan finns Joseba Zaldua, Diego Rico, Adnan Januzaj, Carlos Fernandez, Nacho Monreal och Ander Barrenetxea. I högform finns Mikel Oyarzabal, med åtta ligamål. Det som också talar för Real Sociedad är att de inte har något annat än ligan att fokusera på. RB Leipzig slog ut dem ur Europa League. Real Betis i kvartsfinalen av Copa del Rey. Då Real Sociedad har ett mästerligt försvar är chansen minst 50 % att de reser hem med samtliga poäng. Spelbolag erbjuder högre odds än så.

Jag tar en tydlig ställning i veckomötet och lägger ett spel på att Real Sociedad, som är numret större, vinner matchen.

Speltips Mallorca - Real Sociedad:
2. Odds 2.56 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Mallorca:
Sergio Rico, Pablo Maffeo, Martin Valjent, Antonio Raillo, Jaume Costa, Salva Sevilla, Antonio Sanchez, Takefusa Kubo, Angel Rodriguez, Dani Rodriguez & Vedat Muriqi.

Preliminär startelva - Real Sociedad:
Alex Remiro, Andoni Gorosabel, Aritz Elustondo, Robin Le Normand, Jon Pacheco, Asier Illarramendi, Mikel Merino, Mikel Oyarzabal, David Silva, Cristian Portu & Alexander Isak.
---

TV: Jackpot på Europatipset - formstarke Melker Sandebäcks bästa tips




This is the stats tab
This is the post tip