Speltips: Cyle Larin över 0,5 skott på mål @ 1,83 - bet365 -

Copa del Rey är framme i semifinaler. Vinnaren i detta dubbelmöte får möta vinnaren mellan Atletico Madrid och Athletic Bilbao. Således är flera stora elefanter som Barcelona, Real Madrid och de duktiga cuplagen Sevilla och Villarreal redan borta, så stora möjligheter att plocka hem bucklan för alla kvarvarande lag.

Mallorca inleder hemma mot Real Sociedad och returen spelas i San Sebastian 27/2.

Vägen till semin för Mallis har inte varit den tuffaste med möten mot Boiro (4-0), Valle Egues (3-0), Burgos (3-0), Tenerife (1-0 efter förlängning) och Girona (3-2). De som nästan på egen hand sparkat laget så här långt är Abdon Prats & Cyle Larin som tillsammans satt 10 av lagets 14 cupmål den här säsongen. Känns troligt att duon även här får starta då man lär gå för ett så bra resultat som möjligt inför den svåra returen i Baskien. Vedat Muriqi har fortfarande inte startat någon av de fyra matcherna efter återkomsten från skadefrånvaro. Fick en halvlek senast i ligan mot Athletic Bilbao, men precis som hela Mallorca gjorde han en slätstruken insats i 0-4 förlusten. Abdon Prats hoppade bara in med kvarten kvar (sparades till detta cupmöte?).

Slovaken Dominik Grief har varit cupmålis så här långt och hoppas även här ta vantarna från ligakeepern Predrag Rajkovic inte imponerat i de två senaste ligamatcherna. I övrigt tror vi på starkaste elvan från tränare Javier Aguirre som bara har Pablo Maffeo på skadelistan.

Bjässen Cyle Larin vårt spel i matchen

Real Sociedad fortsatt starka och framför allt defensiven är svårforcerad. Efter 1-2 förlusten mot Bilbao har man bara släppt in ett stopptidströstmål i cupen mot Celta. I övriga fyra matcher hållit nollan. Dessvärre rätt tama framåt och det har på dessa fyra matcher bara blivit fem mål. Vägen till denna cupmatch är Bunol (1-0), Andratx (1-0), Malaga (1-0), Osasuna (2-0) och Celta Vigo (2-1). Så inte heller Sociedad har stött på några stora motstånd än.

Kommer närmast från ligamatcherna 0-0 hemma mot Vallecano och 0-0 borta mot Girona. Hade VAR både med och mot sig i Girona-matchen men ska nog vara nöjda med en pinne där. Vad man är mindre nöjda med är att nyförvärvet Sheraldo Becker gick sönder och blir borta ett tag. Även Álvaro Odriozola fick lämna planen i smärtor redan efter 2 minuter med knäskada och beräknas bli borta (minst) månaden ut. Sedan tidigare skador på Kieran Tierney, Artiz Elustondo, Aihen Munoz och Carlos Fernandez. Har även sen test på Arsen Zakharyan och duon Hamari Traore & Tekefusa Kubo som nyss landslagsspelat med Mali / Japan.

Så rätt tufft truppläge för tränare Imanol Alguacil som även i närtid har Champions League match mot PSG. Dock en match i taget som det så fint brukar låta. 11 poäng från Champions League plats i ligan och svårt motstånd i Champions League gör nog att Copa del Rey är bästa vägen ut i Europa även nästa säsong. Kanske här går för kryss (0-0) för att sedan avgöra hemma där man är erkänt starka.

Vi tror därmed inte på någon målfest på partyön. Kikade på hörnspel men oddset sjönk som en sten under dagen så det bli åter att blicka mot marknaden för spelare. Som vi redan varit inne på så har firma Prats / Larin varit framgångsrika under tidigare cupmatcher och är Mallis hopp även här. Bjässen Cyle Larin mäter 181 cm och väger 90 pannor så det är ingen man bara flyttar på hur som helst. Är stor och stark i luften och har även ett kraftfullt skott men det är inte alltid han träffar mål. Tycker dock att han bortsett från senaste matchen sett rätt bra ut och målade i tre raka matcher under Januari. Har gjort mål i tre raka cupmatcher. Kan mycket väl hitta nät även här men med tanke på hur starkt Sociedads försvar är för närvarande nöjer vi oss med att ha Larin att träffa mål minst en gång i matchen som huvudspel. Bör kunna ske antingen genom uppspel i planen, inlägg från kanten eller någon fast situation. Trivs med Prats som anfallspartner så duon lär oroa Sociedadförsvaret, om det räcker för vinst oklart.

Spelet sitter om Cyle Larin träffar mål minst en gång under matchen.
This is the stats tab
This is the post tip