SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

Malmö FF tar emot Cracovia på torsdagen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen.
Odds 1.83 hos bet365 .

EL-matcherna spelas som enkelmöten och därmed stryks bortamålsregeln. Jämfört med matcherna i Allsvenskan går det nu endast att utföra tre byten under ordinarie matchtid men ett fjärde byte är tillåtet om det blir förlängning. Förlängningen spelas i 2 x 15 minuter.

MFF är mer eller mindre klara segrare i Allsvenskan. Har därmed kunnat maximera formen mot det högt prioriterade europaspelet. Men läget i truppen är inte optimalt:
- Johan Dahlin har haft problem med en slitning på överkroppen och missat de tre senaste matcherna. Frågetecken. Klar försvagning om Marko Johansson startar.
- Ola Toivonen fick en spark mot Örebro för två veckor sedan och har tränat individuellt i veckan.
- Fouad Bachiou är på väg bort och spelar inte här. Hans tänkta ersättare Bonke Innocent är skadad.

Annars kommer MFF till spel med formstarka offensiva spelare som Kiese-Thelin, Christiansen och Jo-Inge Berget. Går ytterst sällan mållösa från hemmamatcher.

Känslan är att Malmö dragit nytta av publiktrycket på hemmaplan när de spelat i Europa. Många har vittnat om den speciella atmosfären som det ofta är vid Europamatcher. Här är det som bekant inga fans på läktarna, vilket tar lite udd ur hemmaplansfördelen.

Delvis därför tycker jag det känns Malmö blivit väl stora favoriter här. Polackerna kvalificerade sig till EL via cupspelet men ska enligt mina uppgifer ses som ett topp fem-lag i Polen. Har hunnit med en ligamatch, så det är inte ett helt matchotränat lag som kommer hit. Fått in legenden Rivaldos son Rivaldinho som gjorde tvåsiffrigt antal mål i rumänska ligan i fjol. Även fått in Marcos Alvarez, som gjorde 13 mål i 2. Bundesliga förra säsongen och som nätade direkt i helgens ligapremiär. Så det är ändå spelare med hyggliga meriter som Malmö ställs mot.

MFF har släppt in mål i 12/17 allsvenska matcher hittills. Bland annat mot lag som Östersund, Varberg, Kalmar, Örebro och Falkenberg - lag som jag tror är sämre än Cracovia.

Malmö ska ha toppchans att göra mål här, så känslan är att spelet hänger på om polackerna lyckas näta. Det tror jag de har goda chanser att klara av. Malmös försvar är bra, men det ska inte alls vara omöjligt för polackerna att såra Malmö här.

2-1?

This is the stats tab
This is the post tip