Malmö tar emot Degerfors på lördagen.
Mitt speltips: Degerfors att ha över 3,5 hörnor i matchen. Bethard eller FastBet .

Malmö såklart rättmätiga favoriter här. Men som alla vet kommer den här matchen rätt så olägligt för deras del. I onsdags var det CL-kval mot Ludogorets och redan på tisdag är det retur. Två dagars vila inför den här matchen och två efter. Med tanke på att Malmö fick med sig 2-0 i första mötet och var det klart bättre laget lär de vila ett par spelare här. Om inte från start så lär det bli att vissa nyckelspelare byts ut tidigt. Detta trots förlusten mot Blåvitt senast, vilket gjorde att Malmö halkat efter DIF lite.

Trots rotation på en del spelare kan de mycket väl vinna klart mot Degerfors. Så jag vågar inte riktigt spela +1,5 på Degen här. Men spelmässigt lär Malmö inte klara av att vara lika dominanta som de hade varit med optimalt lag. Och det tycker jag kanske inte reflekteras på den här hörnmarknaden.

Degerfors hade sex hörnor mot Häcken senast, åtta mot Elfsborg borta innan dess. Går vi längre tillbaka:
- Sju hemma mot Varberg
- Åtta borta mot Sirius.
- Fem hemma mot Malmö.

Klarat den här hörnlinan (alltså haft fyra eller fler hörnor) i 10/15 matcher. Malmö FF har släppt till fyra eller fler hörnor i nio av 15 allsvenska matcher.

Degerfors är ett lag som gärna åtminstone försöker ha en del bollinnehav och eget konstruktivt spel, oavsett motstånd. Lär försöka ha ett eget spel och anfalla även här. Logiskt sett är det väl troligt att Malmö vid något tillfälle kommer ta ledningen, om det händer tvingas Degerfors fram ännu mer för att försöka kvittera. I ett sånt scenario ökar chansen att få fler offensiva hörnor. Gillar oddset på bortahörnor här, tror Degerfors har minst fyra hörnor oftare än vad oddset indikerar. Hade de mött ett förväntat ordinarie all in-Malmö hade det varit en annan sak, nu tror jag det kan bli lite ämnare spelmässigt med ett roterande Malmö. Då bör Degerfors ha goda chanser att skrapa ihop till fyra hörnor över 90 minuter.

Speltips: Degerfors över 3,5 hörnor.

This is the stats tab
This is the post tip