Malmö FF tar emot Degerfors på måndagskvällen.
Mitt speltips: Isaac Kiese-Thelin att ha över 1,5 skott på mål i matchen. Finns på Expekt under fliken för spelares antal skott på mål.

Bara Halmstad har släppt till fler skott mot sig än Degerfors hittills den här säsongen. Degen har också släppt in klart flest mål i serien. I match efter match har motståndare 15-20 avslut varav 4-6 på mål. Här har de två tunga avbräck i Gravius och Korac som är avstängda. Kommer behöva möblera om i centrallinjen, vilket knappast är optimalt. Har ju mindre pengar än de flesta allsvenska lagen och inte särskilt bra bredd.

Räknar med att de ställs mot ett heltaggat Malmö. Ett guld som en del utropade som i stort sett klart för ett par veckor sedan och total harmoni. Sedan dess tappat poäng mot Häcken och förlorat mot Elfsborg. Dessvärre tappat Christiansen för säsongen. Sålt Hugo Larsson (mycket pengar in förvisso). Ska inte måla upp det som att det är någon form av kris i Malmö, det ser fortsatt bra ut. Men inte samma totala harmoni som för ett par veckor sedan. Läge att studsa tillbaka med andra ord.

IKT - dags att kliva fram

Kiese-Thelin inledde med att göra alla Malmös mål. Men nu har han gått mållös i fem raka matcher. Dags för stjärnanfallaren att kliva fram alltså. Är en spelare som är lite "streakig" - när det väl lossnar så kommer det gärna mycket på samma gång. Given straffskytt och ska vara den som är inne i straffområdet för att avsluta anfallen.

Står i allt från 1.48-1.66 i odds på att göra mål i matchen. Om han nu gör det har vi fått ett avslut på mål. Att då få 50-60 punkter till för att han ska ha ett till avslut som träffar mål känns som ett bra spel.

Malmö har mött några lag av ungefärlig Degerforskaliber hittills. Då har de haft:
Sex skott på mål mot BP, fem mot IFK Göteborg, tio mot Peking, åtta mot Varberg och nio mot Halmstad.
Blir väldigt förvånad om inte Malmö kommer upp i minst sex-sju skott på mål här och då ska det gärna vara IKT som gör det.

Tror inte heller Malmö kommer lugna ner sig om de eventuellt tar ledningen. Lär bli hyfsad körning in i mål för att göra ett statement efter poängtappen.

Speltips: Kiese-Thelin att ha över 1,5 skott på mål.
This is the stats tab
This is the post tip