Malmö FF tar emot Djurgården på lördagen.
Mitt speltips: Rak seger på Malmö FF. Bethard eller FastBet .

Inte ofta vi får runt dubbelt på Malmö FF på hemmaplan. Finns såklart förklaringar till det:
- Skadeläget. Lewicki, Knudsen, Pena och Moisander är out.
- CL. Hade Juventus i tisdags.
- Formen. Förlorade mot Bajen före uppehållet och gjorde en rätt svag prestation mot Peking senast (1-1).

Men tycker nog de här faktorerna överskattas och trycker upp Malmöoddset till spelvärt. För trots skadeläget kan de ställa en väldigt stark elva på benen. Får dessutom tillbaka Dahlin i kassen - vilket lyfter hela defensiven. Trots CL-spelet får de ändå tre hela vilodagar och de får lika lång vila inför elfsborg borta i veckan. Sen har de Örebro hemma nästa lördag där de kan rotera innan Zenit i CL veckan efter.

Formen fäster jag inte så stor vikt vid. Roterade mot Peking, men här borde det bli bästa möjliga lag. Halkat efter i guldstriden och här är det bara seger som gäller. Har trots allt fortfarande klart högst höjd i serien när de är bra.

Djurgården kommer från en ruggigt bra derbyprestation (4-1 mot Bajen). Hade innan dess en svag period med flera dåliga insatser. Tycker fortfarande DIF känns litre försvagade utan Witry. Fick igång Asoro senast och han är väl en tänkbar striker, en position DIF kämpat med hela säsongen. Men återstår att se om han kan leverera över tid. Har annars gjort en fin säsong såklart och kan mycket väl ta guldet till slut. Går dock inte att komma ifrån att flera av säsongens svagaste insatser kommit på gräs (HBK, Mjällby). Trivs onekligen som allra bäst på konstgräset.

Ett fulladdad Malmö med Christiansen, Colak, Dahlin, Birmancevic, Ahmedhodzic från start ska ha jättechans mot alla lag i den här serien. Normalt väldigt starka hemma. Tror de har bra chans att brotta ner DIF över 90 minuter, även om det såklart blir hyfsat jämnt.

2-1?

This is the stats tab
This is the post tip