Malmö FF -1.75 hemma mot AFC i allsvenska omstarten.

Poäng för AFC/uddamålsseger = Förlust på spelet.
Tvåmålsseger = Halvvinst på spelet.
Tre eller fler mål = Full vinst.

Årets hittills lägsta allsvenska odds på rak seger. Det är lätt att förstå varför. Jumbon, utan seger hittills, reser ner till Skåne för att möta serieledarna.

AFC har släppt in klart flest mål i serien och endast GIF Sundsvall har gjort färre, så det är inte överraskande att de ligger där de ligger. Har seriens klart sämsta trupp på pappret i min bok och de har inte lyckats överprestera på det sätt nykomlingar ofta gör inledningsvis i seriespel.

1. Malmö FF 12 8 3 1 20:10 27
16. AFC Eskilstuna 12 0 4 8 9:25 4

I den här matchen saknas dessutom Mohamed Buya Turay (och Thomas Piermayr). Turay är ett av få vassa offensiva vapen, så han saknas. Engelsmannen Meade (vb) är skadad också. Har under uppehållet bytt från Pelle Olsson till engelsmannen Michael Jolley. Kan säkert ge en injektion, men det är nog främst bland spelarna förstärkningar hade behövts.

Malmös truppsituation är bra. Bengtsson närmat sig hundraprocentig form, vilket kommer ge fler alternativ i defensiven. Även i övrigt ser det okej ut. Jo-Inge Berget och Eikrem är out, men de har inte varit super-key i år. Nyförvärvet Sarfo ej spelklar än.

Johan Wiland, Fredrik Andersson
Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic, Behrang Safari, Pa Konate
Erdal Rakip, Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Mattias Svanberg, Yoshimar Yotún, Tobias Sana
Pawel Cibicki, Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff

Matchen spelas dessutom på naturgräs, AFC spelar som bekant på plast normalt.

Skiljer en klass mellan lagen här. Fem av åtta AFC-förluster har varit med två eller fler mål, jag räknar med att vi skriver in sex av nio efter den här matchen.

This is the stats tab
This is the post tip