Den sportsliga höjdpunkten i årets allsvenskas näst sista omgång är Malmö-AIK på måndagen.
Mitt speltips: Rak etta på hemmalaget. Tas hos bet365 .

Rejält prestigemöte mellan två av klubbarna som dominerat svensk fotboll senaste säsongerna. Den här gången krigar lagen om guld (även om det ser osannolikt ut) i första hand och i andra hand en europaplats.
Tabelläget inför näst sista omgången ser ut såhär:

1 Djurgården 28 19 5 4 48-17 62
2 Hammarby 28 18 5 5 69-36 59
3 Malmö FF 28 17 8 3 49-16 59
4 AIK 28 18 5 5 45-21 59

Kryss är ett uselt resultat för AIK här. För MFF säkrar förvisso ett oavgjort resultat troligen Europapllats, men det är klart att de vill vinna för att hålla liv i gulddrömmen. Så om det står oavgjort i slutskedet lär det bli hawaii och all in från båda lagen - ett kryss ska vara mindre troligt än normalt.

AIK fick en enkel resa mot Falkenberg senast. Matchen var över efter 10 minuter när Falken drog rött och AIK tog ledningen i samma sekvens. Frågan är om det hade blivit lika bekvämt annars, AIK saknade ett gäng spelare där. Får säkert tillbaka ett par till den här matchen, men nu är det en mycket svårare uppgift som väntar såklart. Spelmässigt har det annars sett sisådär ut för AIK:s del under hösten. Tagit en hel del poäng, men i många matcher har det varit ett knapert spel som rimligen inte kan fortsätta generera vinster över tid.

Malmö förlorade med 2-0 mot Bajen i en rätt jämn match som nog lika gärna hade kunnat sluta kryss. Fick sedan en perfekt match mot Lugano i Europa League. Vilade Bengtsson, Rosenberg, Safari, och Antonsson från start. Christiansen missade pga skada och lär väl vara out även här. Danske mittfätlsdynamon är såklart ett stort avbräck, men det går inte att komma ifrån att Malmö är en ruggig maktfaktor på hemmaplan i Allsvenskan. Ytterst sällan de tappar poäng i Skåne. Även om det är ytterst jämnt i tabellens toppskikt tycker jag MFF är laget med högst potential och flest matchvinnare i serien. Ska inte glömmas att de missat osannolika sex straffar den här säsongen. Hade de bara gjort mål på ett par av dessa, vilket hade varit fullt rimligt, hade de legat i pole position för guldet. MFF har också högst siffra för xG och lägst för xga. Men det är poängen som räknas...
EDIT: Christiansen är med i truppen. Frågan är om han verkligen är helt redo eller ej, den som lever får se.

Det här kan vara Rosenbergs sista allsvenska hemmamatch. Står en hel del på spel och MFF får tre fulla dagars vila efter Europa. Bra förutsättningar för en bra prestation - då ska de ha riktigt bra chans att vinna. Tycker de ska vara något hack bättre än AIK hemma i Skåne.

2-0?

Speltips: 1 - odds 1.85 bet365

This is the stats tab
This is the post tip