Matchen är uppskjuten pga corona-viruset.

Söndagen bjuder på en sportslig höjdpunkt när AIK gästar Malmö FF.
Mitt speltips: Över 5,5 hörnor för hemmalaget.
1.78 hos 888sport , LeoVegas , Unibet & Casumo .

Matchen spelas på Eleda Stadion (Malmös normala hemmaplan) utan någon publik.

Länge sedan jag rekommenderade ett hörnspel här på sajten, men det här känns som ett bra lir. Ingen har väl missat att AIK varit tydliga med att det är ett nytt mer offensivt spel som gäller den här säsongen. Tycker dock gruppspelet i Svenska Cupen visat att laget har en bit kvar, det finns en del att jobba på. Vilket såklart är rimligt. Vad värre är dock, AIK känns ganska tunna just nu. Har ett riktigt bra centralt mittfält och ett par bra mittbackar, men i övrigt sätter jag frågetecken kring truppen. Särskilt nu när Bahoui fortfarande är skadad, vilket även Sigthorsson är. Dessa är tänkta som två centralpunkter i offensiven. Med de spelare AIK har tillgängliga för dagen tvivlar jag på att AIK kommer ha särskilt mycket bollinnehav här.

AIK släppte till sex hörnor mot Kalmar FF senast och fem mot J Södra i första matchen.

Malmö FF:s gruppspel blev lite upphackat då de först ställdes mot ett svagt Syrianska och därefter hade Karlskrona ett par dagar efter Wolfsburgmatchen. Tycker dock prestationen senast mot AFC var bra. MFF var totalt överlägsna med 18 avslut, nio hörnor och nära 70% bollinnehav. Anders Christiansen i en offensiv mittfältsroll såg intressant ut och till höger överlappade Eric Larsson som aldrig förr. Jon Dahl Tomasson vill spela ett offensivt passningsinriktat spel och jag utgår från att det är MFF som kommer ta tag i taktpinnen och bollen här. Dansken har spelat med en mer traditionell fyrbackslinje här, vilket jag tycker öppnat för ett ännu tydligare anfallsspel från kanterna, inte minst tack vare just nämnde Larsson, men även Safari gillar att överlappa.

Ser framför mig en match som Malmö FF kommer dominera. AIK känner nog att de i just den här matchen bör göra avkall på sin nya offensiva spelstil och återgå till den hederliga "shapen". Blir det hawaii-spel är MFF bättre individuellt. Jag tror AIK kommer försvara sig bra och att 0-0 står sig en bit in i matchen. Matchbilden blir nog att Malmö öser på och anfaller mot ett försvarande AIK, det borde generera ett antal MFF-hörnor. Minst sex sett över 90 borde det finnas goda chanser till.

Speltips Malmö FF v AIK:
Över 5,5 hörnor för Malmö FF - odds 1.78 hos 888sport , LeoVegas , Unibet & Casumo .

This is the stats tab
This is the post tip