Dags för stormöte och kvartsfinal i svenska cupen då Malmö tar emot AIK.

AIK började säsongen med en vinst mot Örebro där man inte imponerade för mycket, i andra omgången åkte man på en tung förlust mot Norrköping med 4-1 där man redan i paus låg under med 4-0. Men senast i derbyt mot Hammarby gick det bättre och man vann med 2-0 efter två snabba mål. AIK har ställt upp med ett oerhört ungt lag nu i början av säsongen och spelar även på ett lite annorlunda sätt jämfört med tidigare säsonger då man sätter en högre press och spelar allmänt offensivare.

Malmö då, laget har inte heller börjat på nästa nivå efter att vunnit premiären mot Mjällby efter att kaptenen Christiansen stått för två vackra mål. Andra omgången ledde man länge matchen borta mot Häcken innan man åkte på en sen kvittering i baken och nu senast mot nykomlingen Varberg som ställde upp med många debutanter fick man endast med sig ett kryss efter att sent ha kvitterat en match man låg under i. Laget har inte spelat på sin högsta nivån nu under serie starten och om man ska klara upp förväntningarna att ta hem SM guldet och även gå långt i cupen behöver man höja sig en nivå.

Malmö behöver verkligen komma upp på nivån man ska vara på för att nå guldet och efter två raka poängtapp tror jag att man nu växlar upp sitt spel då man verkligen måste börja vinna. AIK har som sagt ett mycket ungt lag, detta tror jag kommer påverka dem i en sån stor match som mot Malmö som har spelare som varit på denna nivån oerhört länge. Jag tror att Malmö kommer upp på den nivån man har i sig och att dem visar klass och rutin och vinner matchen.

Speltips Malmö FF vs AIK:
Rak Malmö vinst till 1.73 gånger pengarna på Casumo , Unibet & LeoVegas .

This is the stats tab
This is the post tip