SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

AIK reser ner till Malmö på söndagen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen.
Odds 1.95 hos bet365 .

Sedan Norling lämnade AIK och Grelak tog över har Gnaget spelat sju matcher. På dessa har laget gjort fem mål. Sett över hela säsongen har AIK gjort minst antal mål i serien. Ligger också sist i tabellen vad gäller expected goals (förväntat antal mål sett till målchanserna de skapat). Så går inte att skylla på otur - de skapar helt enkelt inte tillräckligt mycket. Tiden har hunnit ifatt Goitom, Bahoui har inte riktigt hittat tillbaka efter sin långa skadefrånvaro och Sigthorsson är mest skadad. Abraham får försöka bära offensiven och han gör det bra, men är ingen stabil toppspelare som levererar i match efter match. Än.

Sotte och Lustig är två högklassiga försvarsnyförvärv. Av lagen på undre halvan har AIK släppt in minst antal mål. Så lagets stora utmaning är att få igång offensiven. Frågan är hur mycket fokus som kommer ligga på det i en sån här match? Jag tror laget kommer ner till Malmö med ambitionen att hålla 0-0 så länge de kan och jobba från det. Saknar Sebastian Larsson (avstängd), vilket är ett offensivt avbräck då han alltid är bra på fasta situationer och med sin passningsfot.

Malmö saknar Christiansen här pga en lättare känning. Ett stort offensivt avbräck då han är motorn som ligger bakom mycket i offensiven. Spelade en rätt jobbig match mot Örebro i torsdags där det blev kamp hela vägen in i mål (förlust 3-2). 90 minuter för bland annat Berget och Thelin där, spelar de 90 igen här med tanke på att EL väntar på torsdag? Toivonen verkar fortfarande inte vara en 90-minutersspelare heller.

AIK har svårt att göra mål. Jag har svårt att se laget göra mer än ett mål här, känslan är att det är stor risk att de blir nollade. Skapade knappt något av värde mot Häcken i matchen just före uppehållet. Blir inte lättare här. Malmö har det ofta svårt utan Christiansen, tror de kommer få det svårt att bryta ner ett förmodat defensivt AIK här.

Underspelet känns som en bra startposition in i matchen. Tror på en del kamp och ställningskrig i början och att det tidigt kommer gå att spela ö2, ö1,75 eller ö1,5 mål i matchen om det blir en öppnare matchbild.

This is the stats tab
This is the post tip