Malmö FF tar emot AIK i en riktig onsdagshöjdare.
Mitt speltips: Rak seger på Malmö FF.

Blir inte klok på det här Malmölaget. Höjden de visade i somras var enorm, något av det bästa jag sett från klubben de senaste åren. Men så faller de igenom med usla prestationer i CL och i en del allsvenska matcher. Insatsen mot Varberg i söndags var hädiskt usel. På något sätt är de i alla fall fortfarande kvar i guldstriden och här har de chans att gå om Gnaget och gå upp i (åtminstone tillfällig) serieledning. Att vissa av spelarna kanske hade svårt att ladda om till en blåsig oglamourös bortamatch mot Varberg i söndags må väl vara hänt. Men det här är en helt annan match. Storpublik hemma mot AIK - en rival de brottats med senaste säsongerna och där det finns en viss historia. Måste bara komma en reaktion och en bra prestation från Malmöspelarna här.

MFFs stängningsodds mot övriga topplag den här säsongen:
1.60 rak hemma mot Elfsborg.
1.70 rak hemma mot Djurgården.
1.60 hemma mot Norrköping.
1.60 hemma mot Bajen.

Varje match är såklart unik, men att få 1.80+ mot AIK känns högt här. Särskilt med tanke på att Malmö spelmässigt slaktat/varit klart bättre än topplagen hemma (även om Peking + DIF kvitterade sent i matcher som slutade kryss).

AIK har en riktigt bra elva när alla är hela. Men när någon av de ordinarie är borta blir det tufft, skulle säga att deras spelare 11-15 är klart svagast av topplagen. Här är Lustig avstängd, vilket gör att det blir lite ommöblering i backlinjen. Inte optimalt. Stod för en klassisk AIK-insats mot Norrköping där en bra förstahalvlek gav 1-0-ledning. I andra halvlek bevakade de resultatet och slet sönder matchen. Jag tvivlar på att det spelet räcker mot ett lag som Malmö. Skåningarna är ännu ett hack skickligare än Norrköping och bör få utdelning till slut om de tillåts äga mycket boll på AIKs tredjedel.

Sen går det inte att komma ifrån att AIK är betydligt bättre hemma än borta. 35/47 poäng har de tagit på Friends. Av de sex återstående matcherna är fyra på resande fot - där måste de bli bättre om det ska bli guld. Men inget tyder på att en bättring finns i sikte.

Malmö blandar och ger och har senaste månaden visat svag form. Är dock laget som har den bästa truppen och högst höjd - kommer de bara lite närmare en maxprestation ska de ha toppchans mot alla lag i den här serien.

Jag tror vi landar på 1/2-0 till Malmö här. 1.80+ känns fint.

Speltips: Rak seger på Malmö.

This is the stats tab
This is the post tip