Malmö FF har på pappret en stor möjlighet till avancemang.

Neftci - Bnei Yehuda 2-2
Bnei Yehuda - Neftci 2-1

Senaste EL-elva:

Zubas - Mori, Pnishi, Mazor, Felscher, Rustom, Sages, Soro, Ghadir, Jan, Cohen

Senaste match
Ashdod - Bnei Yehuda 1-1 (förlust på straffar)

MFF kommer från en 5-0-kross mot Falkenberg, detta trots att man saknade spelare och roterade. Min känsla är att man kommer gå vidare från detta dubbelmöte, men hur lätt eller svårt är desto svårare att säga. Klart är att israelerna kommer hit med en defensiv inställning och att MFF säkert vill undvika att släppa till något billigt baklängesmål, vilket man gjorde mot Domzale.

Men det är ett MFF som känns klart mycket mer samspelt än Bnei Yehuda. Gästerna har haft stor omsättning inför den här säsongen och säger själva att truppen är till stora delar ny från i fjol. Man håller på att sätta sin stomme och ligaspelet är inte ens igång. Anmärkningsvärt nog så spelade man en cupmatch så sent som i måndags i Israel. Torsk på straffar mot ett gäng som höll på att åka ur högstaligan förra säsongen.

MFF kan tvingas avvara Molins på grund av sjukdom. Antonsson, Brorsson och Berget missar på grund av skador. Men vad vi såg mot Falkenberg finns offensiva hot så det ska räcka och bli över.

– Det är ett väldigt bra lag som är mycket offensivt. De är samspelta eftersom de befinner sig mitt i säsongen medan vi ännu inte har startat vår liga, sa Bnei Yehudas tränare Josef Abuksis.
– Det är klart att Malmö är favoriter i den här matchen, men vi kommer inte bara hit för att spela. Vi ska ta med oss ett bra resultat till nästa vecka, men vi vet att det kommer att bli svårt. Alla säger att Malmö har bättre lag och att de spelat många matcher tillsammans, sa Josef Abuksis.

SPELTIPS
Jag spelar Malmö FF att vinna halvtid/fulltid till 2.05 hos FastBet (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip