Åge Hareide är tillbaka i Malmö FF och leder laget för första gången ikväll mot Braga!

Allsvenskan
7. Malmö FF 21 10 4 7 29:21 34

MFF hemma
10 7 1 2 19:7 22

Formen
O, V, F, V, F

Senaste match
Elfsborg - Malmö FF 3-2

PORTUGISISKA LIGAN
2. Braga 5 4 1 0 18:3 13

Braga borta
2 2 0 0 9:0 6

Formen
O, V, V, V, V

Senaste match
Braga - Vitoria Guimaraes 1-0

Nu börjar Europa League-gruppspelet för Malmö FF:s del. Och det är en hel del att tänka på här. MFF har satt sig i en jobbig sits i Allsvenskan där topp-tre inte är en självklarhet. Dessutom har man gjort sin andra förändring på tränarsidan. Milos Milojevic fick kicken, Andreas Georgsson tog över tillsvidare - och nu lämnar sportchefen över till den gamla hjälten Åge Hareide. Norrmannen kliver in som interimtränare hösten ut för att få rätsida på det här underpresterande laget, innan nästa tränare tar vid. Andreas Brännström eller Henrik Rydström är båda aktuella enligt medieuppgifter, men MFF har säkert något utländskt alternativ på G också.
Hur som helst tror jag på en positiv effekt av tränarbytet redan ikväll. MFF behöver en väckarklocka och det fick man inte med Georgssons lederskap. Jag tror att de gamla rävarna i MFF behöver inspireras och att Hareide är smart nog för att trycka på rätt knappar. Hemma på Stadion brukar de himmelsblåa vara svårspelade i Europapspelet och det kommer Braga få erfara. Men det är verkligen inte ett dåligt motstånd som kommer på besök.
Braga har öppnat säsongen starkt och ligger tvåa i tabellen. I laget finns många duktiga spelare och MFF kommer verkligen få jobba hårt för att få till något här. Men jag tror på Hareide och Stadioneffekten.

SPELTIPS
Jag spelar MFF 1X till 1.68 hos Bethard (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip