Mycket het toppmatch väntar på söndagen när Djurgården gästar Malmö.
Mitt speltips: Rak hemmaseger på MFF.

Blytung match mellan ettan och tvåan i tabellen:

1. Djurgarden 20 13 5 2 36:12 44
2. Malmo FF 20 11 8 1 35:13 41

DIF har förlorat två matcher på hela säsongen, vilket råkar vara bägge derbyna. 11-2-0 senaste 13 matcherna är brutalt bra. Lagerlöf och Bergstrand har byggt en stark och jämn lagmaskin där alla vet exakt vad de ska göra. Danielsson är väl den som stuckit ut mest genom att i allra högsta grad bidragit till att DIF släppt in minst antal mål i serien. Extra starkt är det med tanke på att två tilltänkta nyckelspelare gått skadade (Erik Berg) och inte riktigt levererat (Ajdarevic). Såhär långt in i serien är det nog fel att säga att det här är en överprestation. Men på något sätt känns det som att så är fallet. Haft ett riktigt bra schema under de där 13 matcherna de gått obesegrade (Europafokuserade MFF och Häcken på hemmaplan de enda RIKTIGT tuffa matcherna). Min känsla är att DIF kommer ha det lite svårare framöver när de ställs mot MFF och AIK borta bland annat.

Malmö har haft svag form efter sommaruppehållet då de radat upp kryss. Tycker tabellraden ser lite värre ut än vad den är, de borde ha vunnit en eller två av matcherna. Verkar ha saknat Traustason, som gått skadad. Han är tillbaka nu och har varit riktigt bra. Senaste veckan har Malmö sett brutalt bra ut. Körde över Falkenberg totalt (5-0 kunde lika gärna varit 10-0). Var även mycket bra i Europa League-matchen mot israeliska Bnei Yehuda (3-0). Det dubbelmötet är i stort sett avgjort nu, så MFF kan rotera där snarare än här i Allsvenskan.

Malmö SKA ju vara dominanta i den här serien med truppen de har. De rutinerade spelarna i truppen lever upp i den här typen av matcher och jag tror de kommer flyga in i den här matchen ordentligt boostade av senaste veckan. Hemma på gräset ska de ha mycket bra chans av mot alla allsvenska lag. DIF:s fördel av att inte spela i Europa är också till viss del utsuddad då DIF hade cupmatch i torsdags (även om de roterade rätt kraftigt där).

Tror helt enkelt Malmö är för starka hemma och att de gör vad som krävs för att vinna här.

2-1?

This is the stats tab
This is the post tip